Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapaya hazırız

Westinghouse Electric Company Başkanı Roderick, Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapaya hazırız
Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapaya hazırız
GİRİŞ 01.04.2016 09:32 GÜNCELLEME 01.04.2016 09:32

Westinghouse Electric Company Başkanı Roderick, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’li devlerle yaptığı yuvarlak masa toplantısında “3’üncü nükleer santrala talibiz. Türkiye’ye 20 milyar dolar yatırmaya hazırız” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nükleer Güvenlik Zirvesi için bulunduğu Washington’da dün, Türk ekonomisi açısından yoğun bir gün yaşandı. Erdoğan, Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı’nın bazı dev şirketlerin başkan ve CEO’larını davet ettiği “yuvarlak masa” toplantısında ve gala yemeğinde ABD’li şirketleri Türkiye’ye yatırım yapmaya çağırdı. Moderatörlüğünü, Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent’in yaptığı toplantıdan Türkiye’ye en güçlü yeni yatırım mesajlarından birini Westinghouse Electric Company Başkanı Danny Roderick verdi. Roderick “Çinli ortağımızla birlikte Türkiye’nin 3’üncü nükleer santralına talibiz. Görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye’ye 20 milyar dolar yatırmaya hazırız” dedi. 

DEVLER KATILDI 

Masada Lockheed Martin CEO’su Marillyn A. Hewson, Dow Chemical CEO’su Andrew N. Liveris, Boeing Başkanı Raymond L. Conner, Citigroup CEO’su Michael O’Neill, Honeywell CEO’su David M. Cote, Baxalta Intercontinental Başkanı Patrice Zagame, Boston Scientific Başkanı ve CEO’su Michael F. Mahoney, PWC Başkanı Dennis M. Nally, Pratt & Whitney Başkanı Bob Leduc, Baker & McKenzie Başkanı Eduardo C. Leite, GE Global Growth & Operations CEO’su John Rice, Raytheon Başkan & CEO’su Thomas Kennedy yer aldı. Tarihi Andrew Mellon Auditorium’daki toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Yatırım ve Destek Ajansı Başkanı Arda Ermut ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da katıldı. Toplantıda bazı şirketler, Türkiye’de vergi konusunun öngörülebilir olmadığı üzerinde durdu. Türkiye’de aldıkları şirketlerde denetim ve incelemeler sonrası 10 yıl geriye dönük vergi ve cezaların gündeme gelebildiği söylendi.

‘ANLAŞMANIN DIŞINDA KALMAK İSTEMİYORUZ’ 

ABD ve Avrupa Birliği arasında müzakereleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşmasına da değinen Erdoğan, Türkiye’nin bu anlaşmanın dışında kalmak istemediğini vurguladı. Erdoğan iş dünyasından Türkiye’nin anlaşmaya taraf olmasına veya ABD ile bir serbest ticaret anlaşması imzalamasına kuvvetli destek vermelerini istedi.

KAYNAK: HABERTÜRK