Bakan'dan 'ilaç krizi' açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eczacılarla yaşanan ilaç krizine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan'dan 'ilaç krizi' açıklaması
Bakan'dan 'ilaç krizi' açıklaması
GİRİŞ 31.03.2016 16:28 GÜNCELLEME 31.03.2016 17:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

NTV'nin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu şunları söyledi: 

"Eczacılar ciddi düzeyde kamu hizmeti görevini görüyorlar. Burada çok uyumlu iyi niyetli bir süreci bugüne getirdik. Bundan sonraki sürecin de yine karşılıklı anlayışla, fedakarlıkla saatler içinde çözüleceği kanaatindeyim.

Arada çok önemli bir anlaşmazlık kalmadığını düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır.

Bizim ilkesel olarak eczacılarımızın duruşu vatandaşı mağdur etmeden sıkıntılarımızı çözebilmek. Talepler haklı da olsa karşılayabilmeyi, bütçe imkanlarıyla dengeyi örtüştürmemiz lazım. Son gelinen noktada uzlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim."

SGK ile eczaneler arasındaki mevcut sözleşme bugün sona eriyor. Eczaneler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan talep ettikleri iyileştirmelerin hayata geçirilmemesi halinde yeni sözleşme imzalamayacakları ve SGK reçetelerini karşılamayacakları uyarısında bulunmuştu.

Yeni düzenleme geliyor

Tütünle mücadeleyle ilgili açıklamalarda yapan Müezzinoğlu, "Yeni bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını, iki hafta içinde gerekli düzenlemenin meclise gönderileceğini söyledi. Müezzinoğlu, çocuk parkları, kahvehanelerde, alışveriş merkezlerinde, hastanelere ve kampüslerdeki tütün ve tütün mamullerinin kullanımına yönelik kısıtlamalar getirileceğini kaydetti. 

YORUMLAR 2
  • amca 7 yıl önce Şikayet Et
    külliyen yasaklayın diyecem kaçak bulup getirecekler. neyyyssss.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Tutun mamulleri her apartman altında bos dukkanlarda acık ve dokme olarak satılıyor ve içinde ne oldugu belirsiz. Tütün için ve tutun mamulleri için denetim şarttır. Sistem olması gerekir. Tütün her yerde satılmamalı, içki de öyle, bugun her büfe ve markette, sokakta, pazarda, süper marketlerde heryerde bu ürünler satılıyor.
    Cevapla