HAVELSAN'a 40 hacker alınacak!

HAVELSAN'da siber güvenlik için 40 bilgisayar korsanının (hacker) alınacağı açıklandı.

HAVELSAN'a 40 hacker alınacak!
HAVELSAN'a 40 hacker alınacak!
GİRİŞ 27.03.2016 09:25 GÜNCELLEME 27.03.2016 09:25

Türkiye, her alanda yaptığı 'Milli' dönüşümü Hava Elektronik Sanayi HAVELSAN'da da sürdürdü. ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN... Geçmişte dışa bağımlı kurumlarımız artık 'Milli' gururumuz olarak zirvede. Son olarak HAVELSAN'ın yaptığı atılımlar, dünya medyasında da rahatsızlık uyandırdı.

Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Siber Savunma Teknoloji Merkezinde (SİSATEM), kurumların siber saldırı veya siber güvenlik açısından zafiyeti olup olmadığının tespit edileceğini ve bu yönde gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. HAVELSAN'da yaklaşık 800 bilişim uzmanının görev yaptığına işaret eden Atalay, "Merkezimizde şu anda sadece siber tehdit ve saldırıları takip edip, önlemeye çalışan 40 bilişim uzmanı görev yapıyor, yıl sonuna kadar bu sayıyı 80'e çıkaracağız" dedi. Atalay'ın açıklamaları, İngiltere ve ABD medyasında geniş yer buldu. Türkiye7nin siber konusunda atılım üzerine atılım yaptığını ve son olarak 40 Türk bilgisayar korsanının görev alacağını yazdı. Geçmişte siber güvenlik konusunda önde ABD'nin son dönemde sınıfta kaldığını iddia eden gazeteler, "Gelecekte güçlü olmak isteyen devletler, siber konusunda açık kapı bırakmamalı" yorumunu yaptı.

DÜNYADA İLK 10'DA

Dünyadaki 10 büyük "Level B" dedikleri simülatör sertifikasyonunda Türkiye'de tek kurumun HAVELSAN olduğu belirtildi. Yetkililer, "Uçak, helikopter, paraşüt simülatörleri gibi. Bunları yapıyor ve ihraç ediyoruz. İnanılmaz derecede simülasyon eğitim teknolojilerinde gidişat var. Biz ne yapacağız, oradaki teknolojimizi bilgi birikimimizi sağlık, siber güvenlik alanına, sivil havacılık alanına ve kritik tesis
alanına yaygınlaştırmayı düşünüyoruz" dedi.

KAYNAK: TAKVİM