Boyner yüzde 50 'güzel'leşecek

İlk güzellik ürünleri mağazasını açan ve spor ve ev ürünleri mağazaları açmaya hazırlanan Boyner, normal mağazalarında 6 bin 500 dolar olan metrekare cirosunu Boyner Beaute'lerde 10 bin dolara çıkaracak.

Boyner yüzde 50 'güzel'leşecek
Boyner yüzde 50 'güzel'leşecek
GİRİŞ 16.09.2006 13:00 GÜNCELLEME 15.09.2020 16:52

Bundan sonra küçük mağazalarla büyüme stratejisi izleyecek olan Boyner Mağazacılık, ilk güzellik ürünleri mağazası Boyner Beaute'yi İstanbul Etiler'de açtı. Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, güzellik ürünlerinin Boyner mağazalarının cirosunda da önemli bir pay tuttuğunu söyleyerek, Boyner Beaute ile bu oranı artıracaklarını belirtti. Boyner, bundan sonra tüketicinin karşısına küçük ve uzmanlaşmış mağazalarla çıkmaya devam edeceklerini dile getirirken, spor ve ev ürünleri satacak mağazalarının da yolda olduğunu kaydetti.

 

 


CİRO YÜZDE 50 ARTACAK
Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz de, Boyner Beaute mağazalarının sayısını 5 yılda 25'e çıkarmayı hedeflediklerini belirtirken, Boyner mağazalarının içindeki güzellik ürünleri bölümlerinin metrekare başına cirosunun 6 bin 500 dolar olduğunu, bu rakamı Boyner Beaute mağazalarıyla 10 bin dolara çıkarmayı planladıklarını dile getirdi. Boyner mağazalarının selektif kozmetik pazarında yüzde 35 paya sahip olduğuna işaret eden Karadeniz, ilk mağazalarındaki ciro hedeflerinin de 5 milyon dolar olduğunu açıkladı. Karadeniz ayrıca, Boyner Beaute mağazalarında diğer mağazalarda bulunmayan pek çok ürünün de yer alacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

Yabancı talipler var, görüşebiliriz

ASLI KARADENİZ kısa bir süre önce Boyner Holding'in Boyner Mağazacılık'taki yüzde 60 hissesinin yarısını ve Beymen'in yüzde 50'sini satmak üzere ABD'li yatırım şirketlerinden Kohlberg Kravis Roberts'la (KKR) yapılan görüşmenin başarısızlıkla sonuçlanması hakkında ise şunları söyledi: 'Mayıs ayından itibaren piyasada yaşanan dalgalanma ve döviz kurunun yükselmesi nedeniyle görüşmeler başarısız olmuştu, ancak şimdi piyasaların yeniden durulması sonucunda bize pek çok ülkeden yabancı talipler geliyor. Biz de görüşmeye açığız diye söylüyoruz ve görüşüyoruz. Olumlu şartlar oluşursa yine böyle bir satış ya da işbirliği gerçekleşebilir.'