Terör saldırına iş dünyasından tepkiler

Ankara'da yaşanan terör saldırına iş dünyasından tepkiler geliyor.

Terör saldırına iş dünyasından tepkiler
Terör saldırına iş dünyasından tepkiler
GİRİŞ 14.03.2016 10:56 GÜNCELLEME 14.03.2016 17:26

Ankara, dün akşam saat 18.45 sıralarında son 5 ay içindeki 3. büyük canlı bomba saldırısıyla sarsıldı. Saldırı, Ankara’da vatandaşların toplu taşıma için en yoğun olarak kullandığı Güvenpark’ın karşısında ile Kızılay Meydanı’na metreler ötede gerçekleşti. 37 kişinin hayata gözlerini yumduğu saldırıyla ilgili iş dünyasından tepkiler geldi. 

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur" ifadesini kullandı. 

Hisarcıklıoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajında, saldırının insanlık adına utanç verici bir eylem olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Başkentte düzenlenen bu hain saldırı masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Şundan eminiz ki, bu olayların müsebbipleri tarih önünde en ağır hesabı verecek ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur. Türk iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Kızılay'daki terör saldırısına ilişkin, devletin, hükümetin ve güvenlik güçlerinin yayında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti. 

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, devletin terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede geldiği nokta dolayısıyla terör örgütlerinin can çekişmeye başladığını bildirdi.

"Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur" ifadesini kullanan Çağlar, şunları kaydetti:

"Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar, hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Güvenlik güçlerimizin teröre karşı verdiği destansı mücadelenin bu tarzda 'alçakça' karşılıkları olabilir ama biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizde huzur ve asayişi hakim kılacaktır. Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum."

TİM YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankara Kızılay'daki terör saldırısını kınadı. Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütlerinin sivilleri hedef alarak, kendi acziyetlerini ortaya koyduğunu belirtti.

"Ankara Kızılay'da akşam saatlerinde sivil vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bir alanda gerçekleşen acımasız ve hain saldırıyı lanetliyoruz" ifadesini kullanan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Türk halkı, terörle toplumu şekillendirebileceğini sanan ve iç karışıklık için çırpınanlara en iyi cevabı, bir arada ve kardeşçe yaşayarak vermeye devam edecektir ve Türkiye, bu saldırıları planlayanları elbet adalet önüne çıkararak ve birliğini koruyarak, son çırpınışlarını gördüğümüz bu şiddeti, topraklarından sonsuza kadar silecektir. Patlamada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk halkına başsağlığı dileriz."

TESK BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN, TŞOF BAŞKANI FEVZİ APAYDIN

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir" ifadesini kullandı. 

Palandöken ve Apaydın tarafından yapılan yazılı açıklamada, masum insanların katledilmesinin izahının olmadığı ifade edilerek, terörün insanlık suçu olduğunun altı çizildi.

Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi olmadığı belirtilen açıklamada, "İnsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir” ifadelerine yer verildi.

İTO Başkanı Çağlar:

"Bu saldırı güvenlik güçlerimizin teröre karşı verdiği destansı mücadelenin 'alçakça' karşılığıdır"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Kızılay'da meydana gelen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Devletimizin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele öyle bir noktaya gelmiştir ki, bu örgütler can çekişmeye başlamıştır.

Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur.

Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Güvenlik güçlerimizin teröre karşı verdiği destansı mücadelenin bu tarzda 'alçakça' karşılıkları olabilir. Ama biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizde huzur ve asayişi hakim kılacaktır.

Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

Milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum."

MEMUR-SEN Başkanı Ali Yalçın:

Terörü, Terörün Arkasındaki İç ve Dış Güçleri Nefretle Kınıyoruz

Terör acımasız ve kanlı yüzünü Ankara'da bir kez daha gösterdi. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Ankara’daki kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz.

Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Güzel ülkemiz, her alanda parlayan yıldız olacak.  Bunun gerçekleşmesinden korkanlar, bunu engellemek isteyenler, geçmişte de oldu. Bugün de var. Yarın da olacak. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır.

Bu tür karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenler kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Milletimiz sahip olduğu sağduyu ile bu hain planları her zaman boşa çıkarmayı bilmiştir. En büyük temennimiz bu alçak saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, faillerinin yakalanması ve arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasıdır.

Bir kez daha, saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. 

İSTANBUL MESLEKTE BİRLİK BAŞKANI SALİH ÜNAL

''Yine vurulduk Ankara’da.

Son altı ay içinde dört büyük patlama ile sarsıldık. Ülkemiz sadece yerli değil, uluslararası bir terör ağının tehdidi altındadır. Olay basit bir güvenlik zafiyeti olmaktan çok öte durumdadır.

Ülkemizi binlerce yıldır tehdit eden şebekeler, Türkiye'nin ilerlemesini, istikrarını istemeyen güçlerin güdümündeki terör ağı ve bunların piyonları en son Ankara’da masum halkımızı hedef almıştır. Uluslararası şer odakları ve organize güçler, bu şebekeleri desteklemekte ve her türlü lojistik desteği sağlamaktadırlar. Son günlerde ülkemizin bir bölümünde meydana gelen çatışmalarda gördüğümüz üzere, pek çok ülkeden pek çok işbirlikçi, halkımızın ve ülkemizin düzenini bozmak üzere faaliyet içine girmişlerdir.

Durumu politize ederek, siyasal iktidara karşı bir savaş gibi sunmaya çalışan yabancı ve bazı yerli medya organlarını da bu ağın içinde görmekteyiz. Bilinmelidir ki, terör siyasal bir eylem değil, bir insanlık suçudur. Terör şebekeleri topyekûn Milletimizi ve Devletimizi hedef almıştır.

Sorunlu coğrafyamızda, bin yıldır beraber huzurla yaşadığımız topraklarda, dirliğimize yapılan bu saldırı, iktidarı ve muhalefeti ile kardeşlik hukuku ve milli irade duruşu ile bertaraf edilecektir.  Binlerce yıllık irade aklın eseri olarak, her tür saldırıyı milletçe hep birlikte bertaraf edeceğimize olan inancımız tamdır.

Bu nedenle, Ülkemizi tehdit eden bir soruna, tüm sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri, güçlü bir irade ve destekle devletimizin yanında durmaya ve milletimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Gün, birlik olma günü, zaman birliğimizi gösterme zamanıdır.''

Ünal ayrıca, patlama hayata gözlerini yumanlara Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.