Ülker'e dişli rakip

Godiva'nın rakibi Lindt & Spruengli AG, 2020 itibarıyla dünyanın en büyük çikolata perakendecisi olmak için harekete geçti.

Ülker'e dişli rakip
Ülker'e dişli rakip
GİRİŞ 08.03.2016 16:23 GÜNCELLEME 08.03.2016 16:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülker'in sahibi olduğu Godiva'nın rakibi Lindt & Spruengli AG, doğrudan satış gelirlerini artırarak 2020 itibarıyla dünyanın en büyük çikolata perakendecisi olmak üzere kolları sıvadı. Her yıl ortalama 20 ila 30 mağaza açmayı hedefleyen şirketin hisseleri, son dönemde yüzde 10 artış göstererek Bloomberg tahminlerini de aşıp (Tahmin: 750 İsveç frangı idi) 800 frang üzerinden işlem gördü.

450'den fazla butik mağaza gerekli

BusinessHT'de yer alan habere göre, Perakende satış ağını büyüterek, yarışta ipi göğüslemek isteyen 300’ü aşkın mağazalı Lindt’in, en büyük rakibi Godiva’yı geçmek için 450’den fazla butik mağaza açmaya ihtiyacı var. 

Geçtiğimiz yıl 16'sı Brezilya'da olmak üzere toplam 50 mağaza açan şirket, perakende satış gelirlerini yüzde 20 oranında artırmayı başardı. Bu oran şirketin toplam satış gelirleri artışından daha fazla. 

ABD üçüncüsü

Orta ve uzun vadede satış gelirlerinde ortalama yüzde 6 ila 8 artış beklenen şirketin geçtiğimiz yılki FAVÖK'ü, yüzde 9,4 artış ile 518,8 milyon İsviçre Frangı olarak açıklandı.

2014 yılında 1,5 milyar İsviçre Frangı karşılığında ABD'li çikolata firması Russell Stover'ı satın alan Lindt, ABD pazarının en büyük 3. çikolata üreticisi oldu. Bu satın alma Lindt'e, Kuzey Amerika satışlarında yüzde 7,9 artış getirdi.

KAYNAK: BUSİNESSHT
YORUMLAR 2
  • babacandır 8 yıl önce Şikayet Et
    Para para para. Evdekilere ülkerin ambalajına bile dokunmayın diyorum. Allah ıslah etsin.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    torku da ülke içinde ülker için çok ciddi bir rakip, hatta bence torku ürünleri bence daha iyi glikoz şurubu da yok lezzet de süper. yıllardır ülker taklit ürünler piyasaya sürüyor ve de bu taklit ürünler gerçekten başarısız. sanırım ülker şirketler topluluğu önemli birimlerine işi bilmeyen ama içerde yüksek makamlarda tanıdığı olanlar giriyor, bu yüzden bu birimlerin (arge, ürün geliştirme vb) başında işi bilmeyenler olunca sonuç bu malesef. taklit ürünler piyasaya sürülüyo ve bir süre sonra kaldırılıyor, onca emek ve para hiççç oluyor....
    Cevapla