BMC iddiasına Bakan'dan flaş cevap

'BMC İzmir'den gidiyor' iddiasına Bakan Yıldırım yanıt verdi: "Böyle bir niyetimiz yok. Aksine dev bir yatırım geliyor"

BMC iddiasına Bakan'dan flaş cevap
BMC iddiasına Bakan'dan flaş cevap
GİRİŞ 06.03.2016 08:41 GÜNCELLEME 06.03.2016 13:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İzmir'de üretim yapan BMC'nin kentten taşınacağı haberleri üzerine açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, fabrikanın kentten taşınmayacağını aksine yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğini açıkladı. Sakarya'nın Karasu Belediyesi'ni bir süre önce ziyaret eden BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın, BMC'nin ilçede savunma sanayine yönelik yatırım yapacağını söylemesi üzerine, İzmir Pınarbaşı'ndaki BMC'nin buraya taşınacağı iddiaları bir süredir İzmir kamuoyunu meşgul ediyordu. Kentteki oda başkanları, BMC'nin taşınmasının engellenmesi için açıklamalar yaptı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım da, bu konuda yazılı açıklama yaparak BMC'nin taşınmayacağını duyurdu. 

ÜRETİM HATTI YENİLENİYOR 

2014 yılında el değiştiren BMC'nin son 1.5 yılda yaptığı atılıma da dikkat çeken Yıldırım, BMC yetkililerinden aldığı bilgileri paylaştığını belirterek şunları söyledi: "BMC İzmir Pınarbaşı tesislerinde önemli yatırımlar yapmayı sürdürüyor. Üretim hatlarını, ekipmanlarını, teknolojilerini, tüm yazılım ve donanımını yeniliyor. 2017 yılı sonuna kadar Pınarbaşı tesislerine 200 milyon TL'yi aşan bir yatırım öngörülüyor. Bunun yanı sıra; 2017 yılı başında piyasaya çıkması planlanan yeni kamyon ve otobüs ailelerinin de tüm mühendislik ve geliştirme faaliyetleri yine Pınarbaşı tesislerinde hızla devam ediyor."  

Karasu, şirketin büyüme projesi

BAKAN Yıldırım, şöyle devam etti: "Firmanın Sakarya Karasu arazi projesi, kesinlikle İzmir'den taşınma projesi değildir. Bu proje, BMC için ilave bir tesisle büyüme ve genişleme projesidir. İzmir'e katma değer sağlayan hiçbir yatırımın buradan gitmesine meydan vermeyiz. Aksine yapılacak yeni yatırımların önünü açmak için üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. İzmir'e verdiğimiz sözün hep arkasındayız." 

ART NİYETLİ BİR YAKLAŞIM  

BMC'nin İzmir Pınarbaşı tesislerinden ayrılma niyeti olmadığının altını çizen Yıldırım, "Tam tersine, çalışanları ve yan sanayi firmalarıyla kenetlenmiş bir şekilde bu tesislerde yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edebilecek güce sahip bir firmanın farklı bölgelerde yapacağı yatırımların 'BMC taşınıyor, İzmir yoksullaştırılacak' şeklinde kamuoyuna sunulması son derece art niyetli bir yaklaşımdır" dedi. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 12
  • SİVEREKLİ ZAZALAR 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence değmez o hainlere değmez Nankörlük yapanlara değmez. . zihniyeti bozuk yaratıklara değmez
    Cevapla
  • Bekir Öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Iran Türkiye Savasi olursa Iran'nin safinda savasirim diyen bir CHP var ortada , Geçenlerde İzmir Astsubay Orduevi'nde böşörtüsü krizi yaşandı. Bursa'dan ailesiyle İzmir'e gelen emekli Astsubay Fuat Uçakkuş, orduevinin ana binasına kahvaltı için gitmek isteyince eşi başörtülü olduğu gerekçesiyle içeri alınmadı. IZMIR'in CHP'li yönetimine asla güven olmaz !!! Sakarya'dan bu Nankörlügü asla göremezsiniz >> ülkesi için canini veren güzel Sakaryam Türkü'ile kürdü'ile Lazi'ile güzel sehrim Sakarya ....
    Cevapla
  • sivas 8 yıl önce Şikayet Et
    sayin bakanim bu izmir ve halki bu yatirimi hak etmiyor yerel ve genel secimleri orda gordu bu millet izmir hergun cop yuvasi rant yuvasina dondurdu chp,belediyesi siz bu yatirimlari ic anadoluya yapmaniz gerekir hak etmeyen bu ilimiz izmire nicin yatirim yapilyorsunuz?
    Cevapla
  • ............. 8 yıl önce Şikayet Et
    Yatırımlar oy oranına göre yapılması lazım, oy veren ile vermeyen ilin ne farkı var o zaman.Adam tercihini hdp olarak yapmış demek ki hükümetten bir beklentisi yok.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Vefalı olun % 79 oy aldığınız maraşa yapın bunlara değmez vanlılar bunlardan vefalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle