Vergisini ödemeyene af yok

Bakan Ağbal, vergi affının kesinlikle gündemde olmadığını vurgulayarak, kayıtdışı ekonomiyle daha fazla mücadele edeceklerini söyledi.

Vergisini ödemeyene af yok
Vergisini ödemeyene af yok
GİRİŞ 29.02.2016 14:39 GÜNCELLEME 29.02.2016 14:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi affının kesinlikle gündemlerinde olmadığını söyledi.

AK Parti hükümetlerinin mali disipline verdiği önem baştan itibaren bilindiğini söyleyen Ağbal, "2005 yılından beri bütçe açığımız yüzde 3'ün çok altında. Borç yükü de aşağı doğru geliyor. Hedefimiz 2016'da da bütçe açığı hedefini tutturmak. Gelir gider dengesine dikkat edeceğiz. Kamu hizmetleri artarak büyüyor. Daha mütevazi daha vatandaşın hizmetine amade olacak kamu binaları edinmemiz lazım. İsraftan kaçınmamız lazım. Araç kiralamada geçen sene bir üst sınır getirdik. Bina kiralamayla ilgili ocakta rakam Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (YURTKUR) bina kiralamalarından kaynaklanıyor" dedi.

Vergi affı yok

Maliye Bakanı Ağbal vergi affının kesinlikle gündemlerinde yer almadığını vurgulayarak, kayıtdışı ekonomiyle daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Büyüme ve enflasyon hedefleri ile ilgili de konuşan Ağbal sözlerini şöyle tamamladı: "2015 yılında inşallah yüzde 4 civarında bir büyümeyi yakalayacağız. Bu global veya küresel anlamda bu kadar sıkıntılı olduğu bir dönemde Türkiye ekonomisi 2015 yılında yüzde 4 büyüdü. 2016 yılında da yüzde 4,5 büyümeyi hedefliyoruz. Büyüme ve enflasyon konusunda koyduğumuz hedeflere varmak için inanıyoruz inanmamız lazım. İnşallah o konuda da hedeflerimizi tuttururuz".

YORUMLAR 3
  • Ali Kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Esnaf ve İşverenler borçlu ve çok zor durumda, vatandaşın yolunu açmak lazım, bu vatandaşın elinden tutup sefalete sürüklememeniz lazım. Tüm iş dünyasının hükümetten beklediği vergi affı, matrah artırımı, borç yapılandırmaları gibi beklentilere Sayın Bakan kilit atmıştır.
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan biz adam gibi günü gününe vergimizi ödüyoruz bazı uyanıklar af gelir düşüncesiyle vergilerini zamanında ödemiyorlar ve bazen uyanıkların dediği oluyor zamanında ödeyenin suçu ne madem biz zamanında ödüyoruz bize de bir imkan tanıyın bu sözleriniz lafta kalmasın
    Cevapla
  • baris 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar vergi alırsan millet nasıl ödesin genel afffff lazim
    Cevapla