Türkiye, Güney Koridoru'nda kararlı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Güney Gaz Koridoru konsepti çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Türkiye, Güney Koridoru'nda kararlı
Türkiye, Güney Koridoru'nda kararlı
GİRİŞ 29.02.2016 14:22 GÜNCELLEME 29.02.2016 16:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 2. Bakanlar Toplantısı'nda konuştu. Projenin faaliyete geçmesi, daha önce Baltık ülkelerine yönelik gaz kozunu oynayan Rusya'ya karşı Avrupa'nın elini rahatlatabilir.

Bakü'deki toplantıda konuşan Albayrak, Güney Gaz Koridoru'nun, doğalgazın üretiminden son kullanıcıya iletimine kadar toplam 45 milyar dolarlık yatırımlar paketi ile en karmaşık doğalgaz projeler zincirini temsil ettiğini dile getirdi.

GAZPROM PAZARINI KAYBEDİYOR

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki iş birliğinin dünyaya örnek teşkil ettiğini vurgulayan Albayrak, bu iş birliğinin en son örneklerinden biri olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi'nin, Güney Gaz Koridoru'nun da bel kemiğini oluşturduğunu ve TANAP sayesinde Güney Gaz Koridoru'nun devamı niteliğindeki diğer projelerin de önünün açıldığını ifade etti.

'Türkiye'ye 6 milyar metreküp gaz'

Albayrak, şöyle konuştu:

"TANAP kapsamında, Türkiye'ye 6 milyar metreküp ve Avrupa'ya 10 milyar metreküp doğalgaz iletilecektir. Söz konusu projenin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar hızlandırılmıştır. Bu kapsamda, Şahdeniz ve TAP konsorsiyumlarının da benzer adımları atarak proje takvimlerini öne çekmeleri, Güney Gaz Koridoru'nun bütünüyle bir an önce faaliyete geçirilebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Türkiye, TANAP ve dolayısıyla Güney Gaz Koridoru konsepti için siyasi, teknik ve ekonomik alanlarda büyük özveri ile destek sağlamaya kararlılıkla devam edecektir." 

Aliyev - Albayrak görüşmesi 

Albayrak, toplantı sonrasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevtarafından kabul edildi.

Aliyev, görüşmede Azerbaycan ve Türkiye arasındaki iş birliğine dikkati çekerek, Güney Gaz Koridoru projesinin paydaş ülkelerin kaynak çeşitliliği potansiyelini artıracağını söyledi.

Temaslarda, Güney Gaz Koridoru'nun geleceğinin yanı sıra ülkeler arasında devam eden iş birlikleri ve bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

YORUMLAR 10
  • Isa 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne nu AB sevdasi demis bazi arkadaslar ama sunu iyi bilmek lazim: Turkiye iceriye haps edilmek isteniyor ve bu 100 yildir boyledir, eger bu hapisten kurtulmazsak gelecekte yerimizde sayariz cunkubize ihracat pazarlarinin acilmasi gerekiyor! Yoksa potansiyelimizi tamamladigimizda ne yapacagiz? Diger mesele AB jeografik aldigi tum kararlarda bizim cikarilarimiza aykiri kararlar aliyor ve biz bunun sikintisini cekiyoruz! Eger AB'ye girersek bu kararlarda muspet olan ne ise onun icin soz sahibi olacagiz! Sunu da bilmek lazim, NATO bize bizim sandigimiz gibi yardim etmeye hevesli degil, AB'ye girdigizde dusman 10 kere daha dusunur!
    Cevapla
  • Ab cücüğü 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın şu ab kafirini kurtama fikirlerinden.nedir bu yaa vize uğruna değerlerini kaybet.nedir bu ab sevdalılığı?mülteci yüzünden birbirine girdi ab kafirleri.salın bütün mültecileri abye parçalanıp bölünmeleri elimizden olsun.sıra onlarda.
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    rustan dost olmaz tarihe bak rus fırsatcıdır..
    Cevapla
  • zzzzzzzz 8 yıl önce Şikayet Et
    rusyayanın kısa vadede alternatifi yok. kimse kendini kandırmasın. elektrik santrallerini kömür ve mazot ile çalıştıran sistemler şart
    Cevapla
  • Aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya bir suriye için bizi sattı ama bedelini ağır ödeyecek oysa Türkiye milyarlarca dolar daz ve petrol alıyordu.ne yazık ki Türkiye gibi bir pazarı kaybettiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle