Trakya'da doğalgaz hamlesi

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, ABD'li Halliburton ile Trakya'da doğalgaz aramak istediklerini söyledi.

Trakya'da doğalgaz hamlesi
Trakya'da doğalgaz hamlesi
GİRİŞ 25.02.2016 12:07 GÜNCELLEME 25.02.2016 12:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'nin Houston kentinde düzenlenen IHS CERAWeek 2016 Enerji Konferansı'nda Dünya Petrol Konseyi ile beraber basın toplantısı düzenleyen Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, "Dünyanın en büyük enerji servis şirketi Halliburton'la temastayız. Trakya'da gaz arama faaliyetleri yapmak istiyoruz" dedi.

Şişman, Houston merkezli Halliburton firmasını ziyaret edip saha çalışmalarını yakından izleyeceklerini ifade ederek, şirketin kaya gazı arama-çıkarma faaliyetlerini yerinde inceleyip bilgi alacaklarını söyledi.

Türkiye üretici ve tüketicinin arasında

Gelecek sene temmuz ayında İstanbul'da düzenlenecek 22'inci Dünya Petrol Kongresi hakkında da bilgi veren Şişman, etkinliğin Türkiye için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Şişman, İstanbul ve Türkiye'nin Doğu ile Batı arasında birleştirici bir köprü olduğuna işaret ederek, "Doğumuzdaki ülkeler petrol ve gaz üreticileri, Batıdakiler ise tüketici ülkeler. Türkiye petrol ve doğalgaz açısından zengin değil, ancak üretici ve tüketiciler arasında çok önemli bir konumda bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

TP aynı zamanda, 9-13 Temmuz 2017'deki 22'inci Dünya Petrol Kongresi'nin ev sahibi ülke sponsoru konumunda.

YORUMLAR 2
  • hgr 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar 2003 de o bölgede tpao zaten bir dunya buldu simdi cikarmak abd ye ne gerek var.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    trakyada doğalgaz vardır bunu milli çıkarmamız lazım
    Cevapla