Erdoğan: Türkiye insanlığın onurunu kurtardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun açılışında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 23.02.2016 10:25 GÜNCELLEME 23.02.2016 13:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin insanlığın onurunu kurtardığını söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Forumun düzenlenmesi için emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu toplantıdaSomali'nin son yıllarda katettiği gelişmelerle ve sorunlarıyla ilgili olarak uluslararası toplum olarak bize düşen görevi ele alacağız.

İnşaallah bu toplantı Somali'de bugüne kadar atılan adımları bir üst seviyeye taşıyacaktır. Somali ayağa kalkmaya adeta küllerinden yeniden doğmaya çalışıyor. Türkiye Somali halkına barış içerisinde bir hayat sürmesi için destek olmay devam edecektir. 

EN BÜYÜK BÜYÜKELÇİLİK SOMALİ'DE 

Somali Federal Hükümeti'nin kararlarını verirken Somali'nin çıkarlarını düşüneceğine inanıyorum. Biz dayanışmamızın göstergesi olarak en büyük büyükelçiliğimizi Mogadişu'ya açtık. 100 yataklı kadın ve çocuk hastanesi de burada hizmete girecektir. 

Binin üzerinde Somalili öğrenciye burs veriyoruz. Uluslararası toplumun Somali'de bu kadar aktif sahaya inmesini ve faaliyetlerini artırmasını önemsiyoruz. 

Somali halkının güvenini kazanmak önemlidir. Yatırımlar bunu desteklemezse başarılı olamayız. Kalkınma projeleri ve yatırımlar Somali için olmazsa olmazdır. 

Ülkenin terör belasından kurtulması için de bu yatırımların katkı sağlayacağına inanıyorum. Herkesin aynı yaklaşımla Somali'ye destek olmasını temenni ediyoruz. İmkanlarla beraber sorunların da küreselleştiği bir dünyada yaşıyoruz. Kimsenin kendini gelişmelerin dışında tutması mümkün değildir. 

Suriye ve Irak'ta olduğu gibi yüzlerce ülkenin buralardaki savaşlardan etkilendiğini görüyoruz. Derme çatma botlarla yola çıkan mültecilerin boğulan beenleri, parçalanan aileler unutulmaması gereken gerçeklerdir. Bu acı tablo Suriye'de yaşanan insanlık dramının sadece bir kısmıdır.

TÜRKİYE İNSANLIĞIN ONURUNU KURTARMIŞTIR

Zulmün ve katliamın çok daha fazlası füzelerle bombalarla hemen yanı başımızda yaşanıyor. Şuana kadar 400 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 12 milyon insan vatanından mahrım kalıp mülteci konumuna düştü. Biz de 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyorz. 

Milli gelire oranla insani yardımlaşma oranını en fazla artıran ülke olduk. Türkiye insanlığın onurunu kurtarmıştır. Fakat durum artık Türkiye'nin tek başına kendi imkanlarıyla kaldırabileceği durum olmaktan çıkmış durumdadır.

Suriye'nin kadim şehirleri bombalanıyor, yok oluyor. Saldırılar güney sınırımızda yeni bir göç dalgasına neden olmuştur. 

YORUMLAR 8
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    seni yaradana kurban olurum.rabbim yar ve yardımcın olsun.bu millet senin yolunda.Allahın izniyle yolun açıktır.hizmetin islam dininedir. ümmet- Muhammed'e dir.
    Cevapla
  • ROKETSAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor. Ne söylediğise hepsi tek tek gerçekleşiyor. ALLAH seni ve VATANIMIZİ korusun inşallah.
    Cevapla
  • abi 8 yıl önce Şikayet Et
    sen yürü ki arkandan gelenler olsun yolun açık olsun
    Cevapla
  • metehan 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis gerçekleri söylemiş ama batı medeniyeti deve kuşu kafalı bütün bu olanları görmezden geliyor
    Cevapla
  • tahir 8 yıl önce Şikayet Et
    reis sonuna kadar arkandayiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle