Citigroup avro/dolar tahminini değiştirdi

Citigroup, Fed beklentilerine bağlı olarak, doların G-10 para birimleri karşısındaki hedeflerini "keskin bir şekilde" düşürdü

Citigroup avro/dolar tahminini değiştirdi
Citigroup avro/dolar tahminini değiştirdi
GİRİŞ 22.02.2016 15:41 GÜNCELLEME 22.02.2016 16:13

Citigroup, Fed beklentilerine bağlı olarak, doların G-10 para birimleri karşısındaki hedeflerini "keskin bir şekilde" düşürdü.
 
Citigroup küresel makro strateji ekibinden Jeremy Hale ve Maximilian Moldaschl, müşteriler için hazırladıkları 1 Şubat tarihli raporlarında, Fed'in sıkılaştırmaya gideceğine ilişkin beklentilerin zayıflaması ve riskten kaçınma eğiliminin artmasının, İsvbiçre frankı, yen ve euro gibi fonlama para birimlerinde kısa pozisyonları kapatmaya yönelik işlemleri getirmeleri ile birlikte, doların G-10 ülkeleri para birimleri karşısındaki hedef seviyelerini "keskin biçimde" düşürdü.

'Euro dolara karşı değer kazanır'
 
Banka, euro/dolar'da 0 ila 3 ay için tahminini 1.11'den 1.13'e ve 6 ila 12 ay için tahminini 1.05'ten 1.11'e çıkardı.
 
Raporda, politika ayrışmasının büyük bölümünün hali hazırda fiyatlanmasından dolayı, euro/dolar'ın muhtemelen yukarı yönde hareket etmesinin beklendiği vurgulandı.
 
Citirgoup, raporunda, Mart ayındaki Avrupa Merkez bankası (AMB) toplantısının kritik olduğunu ve bu toplantıda hareketsiz kalınması ya da atılan adımların hayal kırıklığı neden olması ve piyasa kargaşası durumunda, euro/dpşar'ın 1.15 ya da daha yukarısını test edebileceği tahmininde bulundu.

'Kaçınma eğilimi Yen'i güçlendiriyor'
 
Citigroup, öte yandan, Fed'in bu gelecek yıl sıkılaştırmasına ilişkin beklentilerin, süregelen piyasa kargaşası ve düşen büyüme ve enflasyon beklentilerinin etkisi ile zayıfladığına dikkat çekti.
 
Citigroup, dolar/yen'de 3 aylık tahminini 115'ten 111'e düşürdü ve 105-110 bandının göz ardı edilemeyeceğini belirtti ve güçlü riskten kaçınma eğiliminin yen gibi fonlama paralarına talebi güçlendirdiğini ifade etti.
 
Banka, Japon yeninin uzun vadeli ölçümler dikkate alındığında değerinin düşük olduğuna dikkat çekti.
 
Citigroup, sterlin/dolar paritesinde de tahminlerini güncelledi. 

KAYNAK: BLOOMBERGHT