İş dünyasından Ankara saldırısına tepkiler

TÜMSİAD ve İKV Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

İş dünyasından Ankara saldırısına tepkiler
İş dünyasından Ankara saldırısına tepkiler
GİRİŞ 18.02.2016 12:59 GÜNCELLEME 18.02.2016 13:12

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

TÜMSİAD BAŞKANINDAN İSLAM VURGUSU

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan yaptığı yazılı açıklamada, alçakça ve hain terör saldırısından derin üzüntü duyduklarını belirtti.

İslam'la oluşan medeniyetle dünyaya bir arada yaşama kültürünün öğretildiğini belirten Doğan, sivil inisiyatifler olarak oynanan oyunun farkında olduklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bir arada yaşama kültürünü önce Arap Yarımadasında Asr-ı Saadet’te sonra Endülüs’te, Selçuklu ve Osmanlı'da dünyaya öğreten, gösteren ve yaşatan bir medeniyetin mirasçıları olarak ülkemizde yaşanan bu olaylar karşısında topyekün karşı duruş sergilemeliyiz. Dün yaşadığımız ve milletimize yönelen alçakça saldırıyı telin ediyor, saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu saldırın bir daha olmaması için gerekenin yapılmasını diliyoruz. Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi yüce milletimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."

İKV'DEN ORTAK DURUŞ ÇAĞRISI

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ifade etti. Bu hain saldırının terörün insanlık dışı yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Zeytinoğlu, "Tüm kesimlerin ve ülkelerin ortak bir duruş sergilemeleri ve birlikte mücadele etmeleri, terörün yenilgiye uğratılması için elzemdir" değerlendirmesini yaptı.

ASKON BAŞKANI: SAVAŞIN NAMUSU VARDI

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ise, terör olayları ile ilgili olarak kınama ve lanet mesajı yayınladı. Mesajın öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Ankara’da meydana gelen terör olayı tipik bir sinsi vahşet operasyonudur. Artık herkes biliyor ki, terör asla kendi başına müstakil bir örgütün kendi amaçlarını yapmak için ortaya koyduğu eylem biçimi değildir. Terör, uluslararası bir kısım hesapların görülmesi anlamında istihbarat örgütlerinin kullandığı maniveladır.

Savaşın bir namusu vardı. Güvenlik güçleri arasında cereyan ederdi. Terör siyasi amaçlı bir savaş aracı olarak kullanıldığından bu tarafa tüm ilkeleri tarumar etmiştir. Kitlelere vermiş olduğu tedirginlik, terörün amaçlarından bir kısmı için geçerli olabilir ancak kesinlikle süreli ve geçicidir. Asla sonuç alıcı değildir

ASKON olarak şunu çok açık bir şekilde ifade etmek isteriz ki, bölgede, bölmeye, parçalamaya ve İslam coğrafyasını tahrip edip üzerinde egemenlik kurmaya azmetmiş tüm emperyal güçler ve onların uzantısı örgütler milletimizi ve onun meşru temsilcileri olan yöneticilerini asla yıldıramayacaklar. Bizler de sivil toplum kuruluşu ve milletin tam anlamıyla bir parçası olarak bu konuda bütün varlığımızla ülke yönetiminin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz.  

Bu lanetli yapıları ve kullandıkları yolları lanetliyoruz.”

MÜSİAD: KINIYORUZ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği de saldırıdan sonra bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

''MÜSİAD olarak, dün akşam saatlerinde Ankara’da ve bu sabah saatlerinde Diyarbakır’da düzenlenen alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Terörün dili, dini, ırkı ve mazereti yok. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Biz millet olarak yaşanan tüm olaylarda dimdik ayakta kaldığımızı hep gösterdik. Bilinmelidir ki, yine ayaktayız ve teröre karşı etkin mücadelemiz devam edecek.

Yaşanan hain saldırılarda verdiğimiz kayıplar canımızı acıtıyor.''