Müezzinoğlu: Türkiye'de 30 bin hekim açığı var

Müezzinoğlu Türkiye'de 20 bin uzman hekim ile 10 bin pratisyen hekim açığı olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu: Türkiye'de 30 bin hekim açığı var
Müezzinoğlu: Türkiye'de 30 bin hekim açığı var
GİRİŞ 11.02.2016 22:07 GÜNCELLEME 11.02.2016 22:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan’dan kentteki sağlık sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada 20 bin uzman hekim ile 10 bin pratisyen hekim açığı olduğunu kaydederek, şunları dedi:

"20 bin uzman hekim açığımız var, 10 bin pratisyen hekim açığımız var. Bu açığı nasıl kapatacağız? Burada herhangi bir suçlama yapmak istemiyorum, ama 2007 yılına kadar YÖK, ‘bu ülkede hekim fazlası var’ diye hekim kontenjanlarını 25 yıl, nüfus artış oranını da gale almadan 1987 yılından 2007 yılına kadar ‘Türkiye’de hekim fazlası var, hekim kontenjanları arttırılmamalı’ diye kontenjanlar donduruldu. 2007 yılından sonra YÖK’teki değişikliği sağlayınca ilk defa 7 bin 500 öğrenci aldık. Bir tıp fakültesi öğrencisine gelenin uzman olarak karşımıza gelmesi yaklaşık 10 yılı buluyor." 

YORUMLAR 10
  • batman 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam niye hiç hemşire ve yardımcı sağlık personellerinden bahsetmiyor varsa yoksa doktor
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    doktorluk yapmayıp masa başında oturan. çalısan doktorlardan daha fazla maaş alan binlerce doktor var bu ülkede
    Cevapla
  • Garip 8 yıl önce Şikayet Et
    80 den fazla tip fakültesinde okuyan doktor adaylarının yüzüne bakarak dışardan hekim getireceğiz demek bu vatanın zeki doktor adaylarına hakaret değil mi.yazık çok yazık.çünkü o çocuklar yıllarca bu memlekete hizmet edecekler nasip olursa.onları uzmeyelim kirmayalim ve onları incitmeyelim.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir tıp öğrencisi olarak yapılan müdaheleyi çok saçma buluyorum.Şu an yabancı uyruklularla beraber Çapa da bizim dönemde 550 kişi okuyor.Eğitim kalitesinin düşmesi bir yana doktor fazlası oluştuğunda ne diyecekler merak ediyorum.Ayrıca asıl önemli olan "Uzman" doktor açığı için elle tutulur hiç bir şey yapılmaması
    Cevapla
  • hayirlisi 8 yıl önce Şikayet Et
    fazla olsun doktor ne olacak paraniz mi azalacak korkmayin bu kadar
    Cevapla
  • biris 8 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da acil servisler felaket. Acile gidip sıra numarası alıyorsunuz. Acil serviste sıra mı olur. Sırada 300 kişi var. İstanbul'da parası olmayan ölür. Anadolu'da, acilde 10 dk dahi beklediğimi bilmem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle