Sahte bal şikayetleri 20 bine dayandı

Alo gıda hattına gelen şikayetlerde başı sahte balın çektiği bildirildi.

Sahte bal şikayetleri 20 bine dayandı
Sahte bal şikayetleri 20 bine dayandı
GİRİŞ 03.02.2016 16:06 GÜNCELLEME 03.02.2016 16:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

170 Alo Gıda Hattı'nı arayanlardan yaklaşık 20 bini, sahte bal şikayetinde bulundu.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, son 12 ayda 174 Alo Gıda Hattı'nı arayan yaklaşık 20 bin kişinin sahte bal şikayetinde bulunduğunu söyledi.

Gıda hattına gelen şikayetlerin başında sahte balların olduğunu ifade eden Yılmaz, "Şikayetler geçmiş dönemlere oranla daha fazla artmış görünüyor. Bu tüketicilerimizin ne kadar hassas olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

Şikayetlerin artmasının sahte balların piyasada çok fazla olduğu anlamı taşımaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Tüketicilerimizin duyarlılığı arttı. Bu da bizleri sevindiriyor. Özellikle cami önlerinde ve kapıdan satılan etiketsiz ballar 174'e şikayet ediliyor" ifadesini kullandı.

'Fotoğraf çekin'

Tüketicilerin imkanları doğrultusunda etiketsiz ya da barkodsuz bal satanları fotoğraflamalarını isteyen Yılmaz, "Bu belgeyle bulundukları illerdeki birliklerimize de başvurabilir. Bu konuda her birliğimizde görevlendirilen arkadaşlarımız kendileriyle yakından ilgilenecek ve ilgili yerlere başvuruyu yapacaklardır" dedi.

Yılmaz, sahte balla mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayarak, bu işin son bulması için ellerinden geleni yapacaklarını ancak vatandaşların da duyarsız kalmayarak kendilerine yardım etmesini istediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • gezegen 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ınsanların tek sucu bal yemek istemeleri. bu yüzden kandırılıyolar.. gerçek bal kilosu 100tl 150tl arasında... reçel parasına bal olmaz.. o paraya reçel Ali'n daha saglikli.
    Cevapla
  • neco 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu dolandırıcılara hala çok dayıda inananlar var
    Cevapla