2016'da emlak sektörü nasıl olur?

Uğur Dumankaya, 2016 yılında emlak sektörüne dair tahminini paylaştı.

2016'da emlak sektörü nasıl olur?
2016'da emlak sektörü nasıl olur?
GİRİŞ 26.01.2016 17:19 GÜNCELLEME 26.01.2016 17:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TÜİK Aralık ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları geçtiğimiz yılın son ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 artış göstererek rekor seviyeye çıktı.

YABANCI DOPİNGİ
 
Konu ile ilgili olarak değerlendirme yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya şunları söyledi:

“2015 yılı seçim atmosferinin hâkim olduğu bir seneydi. Tüm piyasalar ve yatırımlar seçimlere göre pozisyon aldı ve bir noktada beklemeye başladı diyebiliriz. Gayrimenkul yatırımcıları da ülkemizdeki bu genel havaya uyarak bir müddet bekleme ve konut yatırımlarını öteleme kararı aldı. Bu noktada satış rakamlarında bir miktar düşme yaşandığını söyleyebiliriz. Fakat yabancı yatırımcılar ile ortaya çıkan dinamizm bu düşmeyi önemli ölçüde sübvanse etti. Özellikle Cityscape gibi önemli organizasyonların ardından yabancı yatırımcılar ciddi alımlar yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Dumankaya olarak yabancı yatırımcılar yaptığımız satış grafiklerinde önemli ilerlemeler kaydettik. 

2016'DA NE OLUR?
 
Ayrıca yıl içerisinde dolardaki yükseliş de sektörün performansını etkileyen önemli bir faktör oldu. Doların artışı satış oranlarına büyük bir ivme kazandırdı. Seçim öncesinde piyasalarda yaşanan belirsiz havanın özellikle konut sektörünü etkilemesi beklenirken dolardaki yükseliş ile parasını TL’ye çeviren yatırımcılar konut sektöründe rekor satışların yaşanmasına sebep oldu. Tabi bu süreçte yabancı konut alıcısının da katkısını göz ardı edemeyiz.
 
Dumankaya olarak biz her türlü lokal ve uluslararası olumsuz ekonomik gelişmeye rağmen sektörün güçlü altyapısı sayesinde önemli ve başarılı bir yıl geçireceğimize inanıyorduk, nitekim öyle de oldu. Bu başarılı sonuç tüketicilerin sektöre olan güveninin önemli bir sonucu niteliğinde. 2016 yılında da bu tablo önemli bir yükseliş ivmesi ile devam edecektir.” 

Milliyetemlak

YORUMLAR 3
  • Aferin 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze ne gerek
    Cevapla
  • Ragıp 8 yıl önce Şikayet Et
    Satın anasını satım yabancıya o yabancılar aldıkları evlerde neler yapıyor acaba bomba yapan kilise olarak kulanan fuhuş yaptıran inanın bunların hepsi yapılıyor demedi demeyin ha biz muslumanlarda faizle krediyle peynir ekmek gibi daire aliyoz bunun bedelini ağır odeyecez ahirete hatırlatırım
    Cevapla
  • Dr. Murat Kızıl 8 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeş.
    Cevapla