Isıtıcılar ölüm tuzağı gibi

Kış aylarında satışı artan gaz yakan cihazlar ve elektrikli ısıtıcıların yapılan denetimlerde ölüm tuzağı olduğu ortaya çıktı.

Isıtıcılar ölüm tuzağı gibi
Isıtıcılar ölüm tuzağı gibi
GİRİŞ 10.01.2016 13:34 GÜNCELLEME 10.01.2016 13:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Piyasa gözetimi kapsamında yapılan denetimler vatandaşın hem kandırıldığı hem de hayatının hiçe sayıldığını ortaya koydu. Soğuk havaların başlamasıyla hemen her gün gaz kaçağından kaynaklanan ölüm haberleri duyar olduk.  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre 2015 yılının dokuz aylık döneminde yapılan denetimlerde kış aylarında kullanımı artan gaz yakan cihazlar ile elektrikli ekipmanlara yönelik yapılan denetimlerde de önemli miktarda uygunsuzluğa rastlandı. İçerisinde elektrikli ısıtıcılarında bulunduğu elektrikli ekipmanlarda uygunsuzluk oranı yüzde 11.43 olarak tespit edildi. Gaz yakan cihazlardaki uygunsuzluk oranı ise yüzde 13.45 oldu. Bakanlık yetkilileri vatandaşın soğuk kış günlerinde kullandıkları ürünlere dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekiyor. Yine aynı dönemde toplam 3 bin 64 asansör denetlenirken bunlardan bin 12 adedinin belirlenen kriterleri taşımadığı ortaya çıktı.

AKARYAKITA DİKKAT

20 milyona yakın araç sahibinin sürekli olarak gittiği akaryakıt istasyonlarında da tüketicinin mağdur edildiği ortaya çıktı. Yılın ilk dokuz aylık döneminde 190 bin akaryakıt sayacı denetime tabi tutulurken 2 bin 173 tanesi uygunsuz bulundu. Bakanlık yetkilileri tespit edilen 2 binin üzerindeki akaryakıt sayacının eksik ürün verdiğine dikkat çekiyor. Bu istasyonlara yönelik 1 milyon 200 bin TL idari para cezası uygulandı. Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan diğer ürün gruplarına bakıldığında hazır ambalajlı mamuller ile petrol ve petrol ürünlerindeki uygunsuzluk dikkat çekiyor. Petrol ve petrol ürünleri grubundan denetime tabi tutulan toplam 27 bin 306 üründen 962 tanesi uygun bulunmadı. Aykırılıkların nedeni geçersiz marker ölçümü, otomasyon sistemi çalışmayan istasyon, kaçak tüp dolumu yapan LPG istasyonu sorumlu müdür olmayan LPG istasyonu ile ATC’siz sayaç oldu. Uzmanlar kaçak dolum yapan otogaz istasyonları konusunda vatandaşın dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek can kayıplarının olabileceğini dile getiriyor.

 

KAYNAK: STAR - ERCAN BAYSAL
YORUMLAR 3
  • pirana61 8 yıl önce Şikayet Et
    yakacak güçmü bıraktınız millete tehlike olsun
    Cevapla
  • asasa 8 yıl önce Şikayet Et
    1 tüp 80 tl. ben nasıl otogaz istasyonundan doldurtmayayım söyler misin. aynı miktar gazı 50 tl. ye dolduruyorum. üstelik 80 tl.lik hazır tüpten daha fazla gidiyor. açıklayın doldurmayayım.
    Cevapla
  • ali selvi 8 yıl önce Şikayet Et
    bu dediğini kimse açıklayamaz. rusya gaz fiyatlarını indirirken elektrik fiyatlarına zam gelmesi bunuda açıklayacak var mı....
    Cevapla