Lojmanlardan 10 milyar lira gelir!

Maliye’nin hesaplarına göre lojman satışlarından 10 milyar lira gelir elde edilebilir.

Lojmanlardan 10 milyar lira gelir!
Lojmanlardan 10 milyar lira gelir!
GİRİŞ 13.12.2015 13:43 GÜNCELLEME 13.12.2015 13:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Devletin atıl bekleyen lojman ve tatil yeri, kamp, eğitim tesisi gibi sosyal tesislerinin envanteri çıkarılarak ekonomiye kazandırılacak. Öncelikli olarak kamu idarelerine ait taşınmazların bilançosu çıkarılarak tüm Bakanlık binalarının rayiç bedelleri belirlenerek değeri belirlenecek. Buna göre devletin tüm gayrimenkullerinin emlak değerinin tespiti yapılacak. Atıl bekleyen sosyal tesisler ve değerli yerlerdeki lojmanların elden çıkarılması için yılbaşından itibaren kapsamlı bir hazırlık yapılacak. Konuyla ilgili olarak gelişme 64. Hükümet Eylem Planı’nda da yer aldı. Eylem planında ‘Kamu kurum ve kuruluşlarına ait tatil yeri, kamp, eğitim tesisi gibi sosyal tesislerin envanteri çıkarılarak ekonomiye kazandırılması hazırlıkları yapılacaktır’ tespiti yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde konuya dikkat çekmişti.

236 BİN LOJMAN VAR

Erdoğan kamudaki atıl dinlenme tesislerine vurgu yaparak sosyal tesislerin 2 ay çalışıp 10 ay boş durduğunu vurgulamıştı. Türkiye’de sosyal tesis sayısı 2 binin üzerinde. Lojmanlar ile atıl bekleyen sosyal tesislerin satılmasına yönelik çalışma yeniden başlatılırken, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün hesaplamalarına göre Türkiye genelinde 100 bini satılabilecek durumda olan 236 bin lojman bulunuyor. Satışı kısa vadede yapılabilecek lojmanların sayısı ise 35 bin olarak belirlenmiş durumda. Maliye bürokratlarının hesaplamasına göre toplamda lojman satışlarından 10 milyar liranın üzerinde bir gelir elde edilmesi mümkün.

TÜRKİYE LOJMAN ZENGİNİ

Türkiye, kamunun elindeki lojmanlar ile dünyada en fazla lojmanı olan ülkelerin başında geliyor. Kamuda lojman sayılarına bakıldığında ilk sırada Emniyet Genel Müdürlüğü yer alıyor. Emniyet’in 46 bin 200 lojmanı bulunurken, aynı rakam Milli Eğitim Bakanlığı’nda 43 bin 785, Milli Savunma Bakanlığı’nda 41 bin 995, Sağlık Bakanlığı’nda ise yaklaşık 20 bin civarında.

YORUMLAR 11
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    lojmanlar güzel yerlerde yeni inalar yapılarak kazancın 3.*4 katına cıkılabılır
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    karı koca memur çalışıp 1 ayda 7-8 bin tl gelir ediyor,devletin görev amaçlı kiraladığı araçları özel arabaları haline getirip birde 200-300 tl lojman kirası ödeyip en güzel yerlerde yaşıyorlar . neymiş memurmuş hakkıymış falan filan, ben 1500 tl maaşla çalışıp birde 700 tl ye bodrum katta kirada yaşıyorum, nerede sosyal adalet.
    Cevapla
  • AHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    satılacak bişey kalmadıgında neyi satacaksınız merak ediyorum :)
    Cevapla
  • konyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    satılmalı lojmanlar
    Cevapla
  • osmanl torunu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bencede satılmalı karı koca memur 5 yıl birinin yerine lojmanda oturuyor süresi doluncada diğerinin yerine bir 5 yıl daha oturuyor.
    Cevapla
  • yorgun demokrat 8 yıl önce Şikayet Et
    toki kanaliyla satilsin garibanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle