Adil bir dünya için Genç Müsiad iş başında!

Genç MÜSİAD "Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi"nin 5.sini "Adil Dünya Girişimi" temasıyla bu yıl 18-19 Aralık tarihlerinde düzenliyor.

GİRİŞ 03.10.2015 12:33 GÜNCELLEME 03.10.2015 12:33

Türkiye'de ve dünyada elliden fazla şubesi ve 4000'i aşkın üyesi olan Genç MÜSİAD, iki yılda bir gerçekleştirdiği, yurt içinden ve yurt dışından 3000'den fazla 30 yaş altı genç iş adamını ve yerli ve yabancı Cumhurbaşkanı düzeyinde protokol konuklarını ağırladığı etkinliği olan "Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi"nin 5.sini "Adil Dünya Girişimi" temasıyla bu yıl  18-19 Aralık tarihlerinde düzenliyor.

1 Ekim Perşembe günü basın yemeği ile lansmanı yapılan etkinliğe ilgi yoğundu. Projeden sorumlu Genç MÜSİAD Başkan Vekili Hasan Bünül'ün konuşmalarıyla, yemeğin ardından bir sunum gerçekleşti.

Hasan Bünül, sunumunda Dünya üzerindeki adaletsizliklere dikkat çekti. Gençler ve gençlik teşkilatları olarak bu konu üzerine yoğunlaşılması gerektiği ve bu konu üzerinde hep birlikte ortak çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Bu sebeple bu yılki kongre temasını "Adil Dünya Girişimi" olarak belirlediklerini, kongre ve çalıştaylarda bu tema kapsamında konuların ele alıncağını ve kongre sonunda Türkiyeden ve dünyadan gençlik teşkilatlarıyla Adil Dünya İnsiyatifi'nin kurulacağını sözlerine ekledi. Bunun yanında girişimciliğin birçok ülkede istenen etkiyi yakaladığını ancak bu girişimci adaylarının birçoğunun başarısız kaldığını gördüğümüzü, bu sebeple Genç MÜSİAD olarak girişimciliği yeniden tanımlama ve usta-çırak ilişkisi gibi kavramlarla içini doldurma ihtiyacı hissettiğimizi, bu sebeple çalışmalarımızı bu yönde sürdürdüklerini ifade etti. Yine bu kapsamda gençliğin heyecanını kaybetmeden iş hayatına adapte olması amacıtla 24 Çok Geç gibi projelere imza atıldığını, bu çalışmaların raporlarının ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını söyledi.

Kongre kapsamında gençliğin sosyo-ekonomik sorunlarına bölgesel olarak eğilme hedefiyle Avrupa ve Körfez Ülkelerinde iki çalıştay yapılacağını ve bu çalıştaylarla bölgesel olarak gençliğin konuşularak kongre sonunda açıklanacak bildiriye temel olacak şekilde irdeleneceğini söyleyen Bünül'ün konuşmasından öne çıkan diğer detaylar şöyle:

Genç Müsiad neler yapıyor?

Genç Müsiad 2002 yılında kurulan 42 tane yurt içinde 13 tane yurt dışında şubesi olan genç dinamik  ve kritik bir kuruluş. 2 yılda bir düzenlediğimiz Uluslararası Genç İşadamlar Kongresi (UGİK) sadece Türkiye coğrafyasının değil, çevre coğrafyasının da nabzını tutan genç girişimcilik hakkında , gençliğin sorunları anlamında yön verici bir kongre. Ayrıca bu yıl gerçekleştirdiğimiz '24 çok geç' projemizden bahsetmek istiyorum. 24 Çok Geç Projesi aslında hepimizin bildiği staj konusunun, öğrencilerin staj yapma meselesinin daha detaylı incelenerek ortaya kalıcı ve fayda sağlayabilecek ciddi bir çalışmanın ortaya çıkması için başlatılmıştır. Bu bağlamda 2 çalışmamız oldu. Biri yurt içinde biri yurt dışında stajdı. Yaklaşık 3 yıldır yurt dışında staj yapmak için öğrenci yollayarak gelen öğrencilerin bilgilerini aktarmalarını sağlıyoruz. 24 Çok geç projesiyle hedeflediğimiz şey aslında üniversite öğrencisinin hatta lise öğrencisinin okulu bitmeden yavaş yavaş iş hayatına atılarak stajını tamamlaması ve okuldan mezun olunca daha bilgili bir şekilde iş hayatına atılmasıdır.