Bankadan satılık Porsche!

Bankalar, ödenmeyen bireysel krediler karşılığında konut, arsa ve hatta lüks otomobillere bile el koyuyor.

Bankadan satılık Porsche!
Bankadan satılık Porsche!
GİRİŞ 27.09.2015 11:09 GÜNCELLEME 27.09.2015 11:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kredi ödeyemeyenlerin sayıları arttıkça, eldeki ürün stoku artınca, bankalar bu malları internet üzerinden satışa çıkarmaya bile başladı. En son 700 bin liralık Porsche satışa çıkarıldı.

Milliyet gazetesinden Kadife Şahin'in haberine göre, bireysel kredilerdeki ödeme sorunu, bankaların elindeki gayrimenkul stoğunu büyütürken ekonomik belirsizliğin ve sıkıntıların her seviyeden bireyleri etkilediğinin işaretleri de var.  

Kredi borçlularının ödeme zorluğuna düşmesi sonucunda ellerinde çok sayıda, arsa, bina, konut biriken bankalar, icra yoluyla düşük fiyatlı satış yerine bu gayrimenkulleri kendi portföyüne alıyor ardından da online sitelerinde verdikleri ilanlarla satışa çıkarıyorlar.

Aynı şekilde bankaların ellerinde çok sayıda araç da birikti. Burada dikkat çekici olan bankaların elinde 8 bin TL - 10 bin TL değerinde araç ile fiyatı 220 bin euro ile 335 bin euro arasında değişen lüks araçların da banka otoparklarına düşmesi.

700 BİN TL'YE PORSCHE

Banka kredisi ile aldığı lüks araçın kredisini ödeyemeyen işadamının arabasına bankası el koydu. Rusya’ya ihracat yapan bir işadamına ait olduğu belirtilen Porsche satılmak üzere bankanın otoparkında yeni sahibini bekliyor. Bazı bankaların elinde artık üretimi olmayan Tempra araçlar bile satış listelerinde beklerken 2013 model PORSCHE - 911 Carrera 4S Cabrio marka araç da satışa çıkarılıyor.

19 bin 800 kilometrede olan Porsche’nin satış fiyatı 700 bin TL.

YORUMLAR 5
  • Gurbetçi Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    kredi kartı nedir bilmem ve ömrümde de hiç kullanmadım. İnşallah kullanmakta nasip olmaz. Kendi yağında kavrulan bir adamım. Dolayısıyla atalarımız boşuna dememiş ayağınızı yorganımıza göre uzatınız diye. Yani sonradan görmüşlük yaparak aç gözlülük yaparsan ve de cırt cırt her yerde kredi kartı kullanırsan, bir günde seni cırtlayveriler.
    Cevapla
  • çok bilmiş 8 yıl önce Şikayet Et
    en doğrusunu yapıyorsunuz. ben de aynı şekilde hareket ediyorum. sadece thy ve ido bileti için gerekiyor. kredi kartı gereksiz ve zararlı bir alışkanlıktır. efendim 15senedir kullanıyorum. ne oldu. çok mu karlı çıktınız bu işten. bırakın bu tip takıntıları. kredi kartı kesinlikle kullanılmamalıdır bazı istisnai durumlar dışında.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka
    Cevapla
  • Gurbetçi Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeş iyide herkes sen gibi düşünmüyor, kullan kullan kullan, ödeyemeyince hükümete isyan et. Buda çözüm değil. Dolayısıyla ayağını yorganına göre uzatacaksın.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu marifet değil.15 yıldır kredi kartı kullanırım bir kere bile faize düşmedim.Mesele kullanmayı bilmekte.Gelirine göre harcamakta.Bilene gayet faydalı.
    Cevapla