'Paralel Kuyu'dan büyük vurgun!

Akın İpek'in Batman'da sondaj yaptığı ve 56 bin varil petrol çıkarma hakkı olduğu halde 115 bin varil petrol çıkardığı tespit edildi.

'Paralel Kuyu'dan büyük vurgun!
'Paralel Kuyu'dan büyük vurgun!
GİRİŞ 20.09.2015 08:43 GÜNCELLEME 20.09.2015 08:45
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

İngiltere'de olduğunu ifade eden Firari Koza İpek Holding'in patronu Akın İpek'in Batman'da 'paralel kuyu' açarak sondaj yaptığı ortaya çıktı. İpek, 56 bin varil petrol çıkarma hakkı olduğu halde 115 bin varil petrol çıkardı.

FETÖ finansmanı suçlamasıyla şirketleri hakkında soruşturma başlatılıp, hakkında yakalama kararı çıkarılınca soluğu yurtdışında alan Koza İpek Holding'in patronu Akın İpek'in petrol firması, Batman Kozluk'ta 'paralel kuyu' açarak petrol sondajı yaptı ve TPAO'ya ait petrolü gasp etti. Yemişlik adlı bölgedeki toplam rezervuarın yüzde 10'una sahip olan İpek Enerji şirketi, 56 bin varil petrol çıkarma hakkı olduğu halde 115 bin varil petrol çıkardı. 

RUHSAT SINIRINI AŞTI 

Kasım 2010'da Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden (PİGM) deneme ruhsatı alan İpek Enerji, sondaj yapmak için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) kendi sahasında arama çalışmalarını bitirmesini bekledi. Ve TPAO bölgede petrol bulur bulmaz mevzuat boşluğundan faydalanarak ruhsat sınırına 50 metre mesafede bir 'paralel kuyu' açtı. Ve TPAO'nun petrolünü almaya başladı. Bölgede 20, hatta 10 metreye kadar düşen aralıklarla yeni kuyular açan İpek Enerji, yüzde 90'ı TPAO'nun olan petrolün yüzde 20'sini çıkarmaya başladı. 

ENERJİ BAKANI: TPAO HAKLI 

63. Hükümet'in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, TPAO-İpek Enerji ihtilafının perde arkasını anlattı. Alaboyun, ihtilafın bağımsız bir yabancı kuruluşça hazırlanacak rapor doğrultusunda çözümlenmesini umduklarını, eğer sorunu bu da çözmezse TPAO'nun mahkemeye gideceğini açıkladı. Alaboyun, "Üç yıl boyunca sondaj yapmayıp TPAO yapınca gelip dibinden kuyu açmak yasal boşluktan faydalanıp hazıra konmaktır" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 66
  • Mete 8 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok onlar haram lokma yemez (!) Onlar çok dürüstür (!) . Tek kusurları dertleri imanı paradır.
    Cevapla
  • Ahmet BOZDAĞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Temiz insalarız, veremeyeceğimiz hesap yok demişti. Himmet adı altında topladığınız paralara neden makbuz veremiyordunuz? Toplanan paralar dışarıya kapalı bir intranet içerisinde muhasebe ediliyor muydu? Bir türlü denetlenemeyen bu paraları nerelerde sakladınız? Nerelere hacadınız? Şirketiniz üzerinden aklanan paranın kaynağı ne? Bu himmet paraları akladığınız kara paralar olabilir mi? Bunları açıklayın.
    Cevapla
  • vurun 8 yıl önce Şikayet Et
    alışmışlar bedavadan , hazıra konup , başkalarının sırtından geçinmeye , bu parelelcilerin hepsi böyle , yapmayınca mafya veri işlemlere tabi terör uyguluyorlr
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    ya evet arttırmış o paralarlada devleti yıkmaya çalışmış Sağol ipek efendi iyiki arttırdın devleti yıkmaya çaliştın . sanki millet icin arttırmış bu adam da tşk ediyor bilgisiz paralelciler Allah sizi bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • ERG 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam ruhsatı yasaya-hile yolu ile kullanmış... Kendisi arama yapması gerekirken yapmamış ARAMA MASRAFLARINI devlete yüklemiş... TPAO kuyu bulunca yanına ilişip bulanın hakkı olan petrolü GASPETMİŞ... Hazır petrolü dedem de çıkarır vatandaş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle