G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, 7-9 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek "G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi"ne 40 ülkeden katılım olacağını belirterek Egeli genç iş adamlarını etkinliğe katılmaya çağırdı.

G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi
G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi
GİRİŞ 19.08.2015 14:22 GÜNCELLEME 19.08.2015 14:22

Canpolat, Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, 3 gün sürecek zirvede Türkiye'yi TÜGİAD'ın temsil edeceğini, etkinliğe G20 üyesi ülkelerden, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi dünyaya sermaye akışında olan ülkelerden ve Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan gibi gelişmekte olan ülkelerden genç iş adamlarının katılacağını ifade etti.

Katılımın son derece yüksek olduğu zirvede, karşılıklı iş imkanlarının tartışılacağını, çeşitli toplantıların organize edileceğini anlatan Canpolat, "G20 gerçekten Türkiye için büyük bir fırsat. 7-9 Eylül'de İstanbul'da yapılacak zirve yaklaşık 40 ülkenin genç iş adamlarını buluşturacak. Şehrimizdeki, bölgemizdeki tüm firmaları özellikle genç iş adamlarımızı ister katılımcı olarak ister stand kurarak isterse sponsor olarak zirveye katılmaya çağırıyorum" diye konuştu.

TÜGİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Ege Şube Koordinatörü Tolga Hikmet Duğles ise 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın, genç girişimcilerin hükümetlerle, medya ve sivil toplum grupları ile sorunları duyurmayı amaçladığını belirtti.

Daha önce Toronto, Cannes, Los Cabos, St. Petersburg ve Sidney'de gerçekleştirilen zirve boyunca inovasyon ve teknoloji, yatırım ve sermayeye erişim, eğitim ve desteklerde koordinasyon, vergilendirme ve mevzuat, girişimcilik kültürü ve eşitlik, ticaret ve küreselleşme konularının ele alınacağını kaydeden Duğles, "Zirve esnasında yerli ve yabancı katılımcılara firmalarını, hizmet ve ürünlerini tanıtmak isteyen firmalara stant açma imkanları sunulmuştur. Bir genç iş adamı için böyle bir zirvede bulunmak 40'a yakın yabancı iş dünyası temsilcileri ile kontak kurma, kendi firma ve ürünlerini tanıtma ve hatta pazarlama, global dünya ve global ekonomi düzeninin daha iyi anlaşılması ve yeni vizyonlar oluşturması bakımından çok faydalı olacak" diye konuştu.

Duğles, zirve sonunda hazırlanacak dokümanların ABD Başkanı Obama'dan Almanya Başbakanı Merkel'e kadar B20 katılımcısı ülke yöneticilerine sunulacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA