Antalyalı sanayiciler Tanzanya'ya gidiyor

Antalya OSB'den Tanzanya'ya gidecek sektörel ticaret heyeti, Darüsselam kentinde ziyaretlerde bulunacak

Antalyalı sanayiciler Tanzanya'ya gidiyor
Antalyalı sanayiciler Tanzanya'ya gidiyor
GİRİŞ 18.08.2015 11:10 GÜNCELLEME 18.08.2015 11:10

Antalya Organize Sanayi Bölgesinden sektörel ticaret heyeti Tanzanya'ya gidecek.

AOSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve sanayicilerden oluşan 35 kişilik heyet, Tanzanya'daki ilk temaslarını büyükelçilik yetkilileriyle gerçekleştirilecek.  

20-25 Ağustos 2015 tarihlerinde Tanzanya'nın Darüsselam kentinde gerçekleşecek BuildExpo Fuarı'na da katılacak heyet, iş dünyasının etkin isimleriyle yüz yüze görüşmeler yaparak ülkenin yatırım fırsatlarını değerlendirecek.

İnşaat-yapı, makine-metal-enerji, plastik-polyester-akrilik, ahşap-mobilya sektörlerini kapsayan fuarda Tanzanyalı işadamları ile görüşmeler yapacak olan heyet üyeleri, ihracat pazarında yapabilecekleri işbirliği olanaklarını değerlendirecekler. Heyet, bölgede üretim yapan bazı fabrikaları da ziyaret edecek.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Ekonomi Bakanlığı destekli sektörel dış ticaret heyeti oluşturarak yurtdışı fuarlara katılan ilk organize sanayi bölgesi olduklarını belirterek, "Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Maden, Metal ve Orman Ürünleri Daire Başkanlığından aldığımız yüzde 60'lık destek ile hem sanayicimize yeni yatırım alanları ile tanıştıracağız hem de AOSB'nin adını uluslararası mecraya taşımış olacağız" dedi.

KAYNAK: AA