SGK hizmet dökümü e-devlet şifresiyle nasıl alınır

e-devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü sorgulaması yapabilirsiniz. Ayrıca TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü bilgisi şifresiz alınabiliyor.

SGK hizmet dökümü e-devlet şifresiyle nasıl alınır
SGK hizmet dökümü e-devlet şifresiyle nasıl alınır
GİRİŞ 03.11.2014 14:17 GÜNCELLEME 03.11.2014 14:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SGK, internet sitesinden sunduğu işlemler ile pek çok bilgiye internet üzerinden ve devlet kurumlarına gitmeye gerek kalmadan erişim imkanı sunuyor. Bu bilgilerden biri de SGK hizmet dökümü sorgulama ekranı ile çalışanlara sağlanan SGK hizmet dökümü bilgisi. SGK hizmet dökümü TC kimlik no ve e-devlet şifresi ile giriş yapılarak alınabiliyor. Peki SGK hizmet dökümü nasıl alınır siz de biliyor musunuz?

SGK hizmet dökümü alma ve SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi aslında oldukça basit bir kaç adımdan oluşuyor. İsterseniz SGK internet sitesinden sadece TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü alabileceğiniz gibi, e-devlet ile de e-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü alabilirsiniz.

TC Kimlik No ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan sadece kimlik bilgileri ile öğrenmek isteyen çalışanlar kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden bu işlemi gerçekleştirebilirler. TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü alma işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.

E-devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır?

E-devlet şifresi olan vatandaşlar e-devlet'e giriş yaparak da SGK hizmet dökümlerini öğrenebilirler. e-devlet şifresi ile SGK hizmet sorgulaması yapmak isteyen çalışanlar, https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu sayfasından kendi çalışma koşullarına göre e-devlet'e giriş yaparak gerekli SGK hizmet dökümü ve prim sorgulama işlemini yapabilirler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • gülbahar güler 9 yıl önce Şikayet Et
    https esgm sgkgvtr esgm
    Cevapla