Elektrik abonesi olmayan okul ve yurdun elektriği kesildi

TEDAŞ, Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2 lise, 1 ortaokul ve bir de lise öğrencilerinin yatılı olarak kaldığı öğrenci yurdunun elektriğini kesti.

Elektrik abonesi olmayan okul ve yurdun elektriği kesildi
Elektrik abonesi olmayan okul ve yurdun elektriği kesildi
GİRİŞ 24.07.2013 11:53 GÜNCELLEME 24.07.2013 11:53

TEDAŞ yetkilileri, 3 yıl gibi uzun bir süre geçmesine karşın okulların elektrik abonesi olmadığını bildirdi. Elektrik kesintilerinin okul kayıt ve tercih dönemine denk gelmesi ise yöneticileri kara kara düşündürüyor.

Tatvan TOKİ Mahallesi'nde bulunan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi ve Denizcilik liselerinin içerinde bulunduğu okul binası, Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi, Kavar Havzası'nda bulunan Hüsnü Özyeğin Vakfı Deniz Süren Ortaokulu ve Atatürk Lisesi'nin pansiyonunun elektriğini kesen TEDAŞ, sayaçları da mühürledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, sorunun okulların elektrik aboneliğinin yapılmamasından kaynakladığını belirtti. Sorunun çözümü için acil şekilde Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli yazıları gönderdiklerini ifade eden Bayar, “Maalesef 2 lise, 1 ortaokul ve bir lise yurdunun elektriği abonesi yapılmadığı için TEDAŞ tarafından kesildi. Kısa sürede sorunun çözülmesini bekliyoruz.” dedi.

Bayar şöyle devam etti: “İlçemizde TOKİ tarafından yapılan 24 derslikli Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve TOKİ tarafından yapılan protokol kapsamında okulun elektrik aboneliğinin Milli Eğitim tarafından yapılması gerekiyordu. Hakeza kaymakamlık köye geri dönüş kapsamında ilçemizde yapılan 250 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu Milli Eğitim Bakanlığı'na devir edildi. Bunun da elektrik abonesinin yine Milli Eğitim tarafından yapılması gerekiyordu. Bunun yanında Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından ilçemiz Kavar Havzası'nda yapılan Deniz Süren Ortaokulu'nun elektrik abonesi mevcut değil. Son olarak ilçe merkezinde ise Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi müteahhit tarafından yapıldı. Ancak müteahhittin iflas edip ilçeden gitmesi ve kendisine ulaşılamaması nedeniyle okulun trafosu yapılamadığından abone işlemleri de yapılamadı. Elektriği kesilen bu 4 binanın abonelik yapılmasıyla ilgili önceki aylarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli ödeneğin sağlanması ve abonelerinin yapılması için yazışmalar yapıldı. Ancak ödenek mevcut olmadığından dolayı bugüne kadar yapılamadı. TEDAŞ da özelleşmesi sonrası bu yurt ve okullarımızın elektriğini kesmiştir. Biz de mevcut durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hem yazılı hem de sözlü olarak ilettik. Bir an önce abonelerin yapılması için gerekli girişimler yapılmış durumda. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gereli kaynağı sağlamasıyla abone işlemlerini yapıp kesilen elektriğin bırakılmasını sağlayacağız.”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de sorunun kısa sürede çözüleceğini belirtti.

KAYNAK: CİHAN