Doğu ve Güneydoğu'ya hangi memurlar gidecek?

Hükümet, 2.5 milyon memuru ilgilendiren atama kriterlerini yeniden belirliyor. Buna göre, artık memurun ilk tayin yeri Doğu ve Güneydoğu illeri olmayacak.

Doğu ve Güneydoğu'ya hangi memurlar gidecek?
Doğu ve Güneydoğu'ya hangi memurlar gidecek?
GİRİŞ 29.03.2013 16:32 GÜNCELLEME 29.03.2013 17:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere az gelişmiş bölgelere yapılacak atamalarda 'deneyim' ve 'liyakat' esas alınacak.
 
ROTASYON DEĞİL HİZMET
 
Bu bölgelere atanacak personelde müdürlük veya eşdeğerde bir görev yapmış olma koşulu aranacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni düzenlemelerin 'rotasyon değil, değil hizmet sunumu' olacağını söyledi. Ekonomi yönetiminin uzun süredir üzerinde çalıştığı 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda radikal değişikliklere gidiliyor. Bakan Çelik, konuya ilişkin çalışmayı Bakanlar Kurulu'na sunarken, Başbakan Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin olarak tarafların görüşünün alınarak, mutabakat sağlanmasını istedi. Bakan Çelik, memurların 3 yılda bir rotasyona tabi tutulmaları konusunda, "Bir kelime alıp, bunu kamuda huzursuzluk oluşturacak şekle dönüştürmek haksızlık. Herkes rahat etsin böyle bir şey yok. Sözleşmeli personel ve çakılı kadronun getirdiği sorunlar neler. Bir kelime üzerine bina edilecek personel rejimimiz yok" dedi.
 
'FARKLI MAAŞ VERiLMELi'
 
Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hakkari'de görev yapanlara farklı maaş verilmesi önerisinde bulundu. İstihdamında zorluk çekilen bölgeler için gündeme getirilen rotasyon söylentisine de tepki gösteren Gündoğdu, "Rotasyon geliyor haberleri, uyuyan devi uyandırma çabalarıydı. Kamudaki personel dağılımındaki dengesizliğe rotasyonla çözüm bulunmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

YORUMLAR 4
  • aytek yıldızben 11 yıl önce Şikayet Et
    kaç gündür takip ediyorum. yıllardır o bölgede görev yapan memurlara fazla para mı verildi. veya yıllardır 3-4 senede bir tayin olan askerlerin düzeni aile hayatı oldu mu. 3 kuruşluk zam talepleri bile reddedildi. adalet mi bu. şimdi yok öyle olmaz yok fazla para. yok aile düzeni bozulur vs.vs. uzmanlar ast subaylar giderken polisler giderken fazla para mı aldı. aile düzenlerini ocuklarının bozulan eğitimini hiç hesaba katan oldumu. onların yokmuyda anası babası.
    Cevapla
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    2014 GENEL SEÇİMLERİNE KADAR ÇELİK ÇOMAK OYNAMAYA DEVAM !. Zaten Tüm kurumları CEHENNNEME ÇEVİRDİLER her yönden bu beceriksiz, çözüm üretmeyen zalim bakanlıklar yüzünden, Hükümeti bunlar bitirecek ! Eskiden darbeyle oluyordu şimdi bunu içeri sızmış Yetkiyi ele geçirmiş Firavunlar yapacak görün bakın ! Milleti, Çalışanları iyice canından bezdirdiler, Aile Bütünlüklerini paramparça ettiler Sağlık, MEB vs vs
    Cevapla
  • onbasi77 11 yıl önce Şikayet Et
    niye farkli maas?. ee baris geldiya terörde bitti niye farkli maas ..o zaman artindeki memurda farkli maas olsin
    Cevapla
  • Cenk ERENOĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    Yorum. Tutturmuşlar bir Güneydoğuyu ya. Bursa nın öyle ilçeleri var ki Hakkari 'nin en kötü yerinden de beter.
    Cevapla