Rusya'da 'diplomat krizinin' ardından bir şok daha

Eski bir Rus ajanının zehirlenmesi olayı nedeniyle çok sayıda ülkenin, Rus diplomatları sınır dışı etme kararının ardından Rus rublesi ve Moskova borsası düşüşe geçti.

Rusya'da 'diplomat krizinin' ardından bir şok daha
Rusya'da 'diplomat krizinin' ardından bir şok daha
GİRİŞ 26.03.2018 18:02 GÜNCELLEME 26.03.2018 18:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'de eski bir Rus ajanın zehirlenmesi olayından Rusya'nın sorumlu tutulması nedeniyle başta ABD olmak üzere çok sayıda Batılı ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı alması sonucu Rus rublesi dolar karşısında yüzde 0,1 değer kaybederek 57,2 seviyesine, avro karşısında da yüzde 0,38 düşerek 71,1'e geriledi.

Moskova Borsası Endeksi (MICEX) kararın ardından yüzde 0,8 değer kaybederek 2.268 puana gerilerken, RTS endeksi yüzde 0,9 düşüşle 1.250 puana indi.

Analistler, petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen Rusya nezdinde küresel risk algısının yükselmesi nedeniyle borsa ve rublede değer kayıplarının yaşandığını ifade etti.

ABD yönetimi, Rusya'nın ABD'de görev yapan 60 diplomatını sınır dışı etme ve Seattle'daki Rus Konsolosluğu'nu kapatma kararı alırken, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk da 14 AB ülkesinin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını duyurdu.

YORUMLAR 2
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA avrasya birliğinde ortak para bırımı olusturma surecini hemen başlatmalıdır
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    batının yaptıgı bu hamle SADDAMIN kimyasal silahlarına benziyor YANİ hiç bir zaman var olmayan kimyasal silahlara ! ! ! ANCAK batının bu yaptıgı butun dunyaya ders olucaktır bugun rusyaya yapılan yarın bize yada diğer baska ülkelerede yapılabılır
    Cevapla