Bir günde 4 milyar dolarını kaybetti!

Facebook'un kurucusu ve patronu Mark Zuckerberg, şirketinin Donald Trump'ın kampanyasına destek veren Cambridge Analytica tarafından izinsiz kullanılmasının ortaya çıkmasıyla sadece bir günde 4 milyar dolarını kaybetti. Facebook genelinde kayıp ise 30 milyar doları buldu.

Bir günde 4 milyar dolarını kaybetti!
Bir günde 4 milyar dolarını kaybetti!
GİRİŞ 19.03.2018 21:49 GÜNCELLEME 19.03.2018 21:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski stratejisti Steve Bannon'a ait olan Cambrigde Analytica isimli bir şirketin 50 milyon Facebook kullanıcısının bilgisini kullanarak seçim kampanyasında kullandığının ortaya çıkması Facebook'a ve sahibi Zuckerberg'a pahalıya patladı.

The New York Times Gazetesi'nde yer alan habere göre ABD genelinde 50 milyonu aşkın Facebook kullanıcısının verileri şirketin bilgisi dahilinde toplandı ve daha da önemlisi bu kullanıcıların politik duruşu ve psikolojik açısı analiz edildi.

 

 

Bu durumun ortaya çıkması ise Facebook hisselerine büyük bir darbe indirdi. Skandalın ardından Dow Jones açılışında Facebook hisseleri yüzde 5.5 değer kaybetti. Hisselerdeki düşüş 538 milyar dolar piyasa değerine sahip Facebook'un 30 milyar dolar erimesine yol açtı.

Ancak bu durum Zuckerberg'i de etkiledi. Forbes milyarderler sıralamasında 5'inci sırada bulunan Zuckerberg'in hisselerinin de değer yitirmesiyle bir günde 4 milyar doları buhar oldu.

YORUMLAR 11
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamın cokda umurunda dünyanın nufusunda olmayan para var adamda
    Cevapla
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olsun kafir
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    vih vih
    Cevapla
  • Vatan aşığı 6 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsun....
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Kullananlar düşünsün. Facebook kullanmıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle