Toplu taşımayı bedava yapacaklar

Avrupa'nın, hava kirliliğindeki artış nedeniyle dizel araçların satışını ilerleyen yıllarda yasaklama kararı almasının ardından Almanya da hava kirliliğine önlem için toplu taşımayı ücretsiz yapmaya hazırlanıyor.

Toplu taşımayı bedava yapacaklar
Toplu taşımayı bedava yapacaklar
GİRİŞ 16.02.2018 09:10 GÜNCELLEME 16.02.2018 13:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hava kirliliğindeki artış nedeniyle dizel araçların satışını ilerleyen yıllarda yasaklama kararı alan Avrupa ülkeleri arasında bedava toplu taşıma planıyla bir adım öne geçmeye hazırlanıyor. 5 pilot kentte denenecek plan AB Komisyonu'na da gönderildi. Başarılı olunduğu takdirde bedava toplu taşıma fikri tüm AB ülkelerine yayılabilir.

Hava kirliliğinin kıskacında olan Avrupa Birliği'nde, Almanya hükümeti tartışma yaratan bir plan üzerinde çalışıyor. Alman medyasında çıkan haberlere göre ülkede kirliliğin en yüksek olduğu 5 şehirde pilot olarak ücretsiz toplu taşıma yapılması düşünülüyor.

 

Böylelikle başta dizel olmak üzere trafikte kirliliğe yol açan hususi araç sayısının ve havadaki nitorojen dioksit ve diğer tehlikeli partiküllerin azaltılması düşünülüyor. 

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, işbaşındaki geçici hükümetin hava kirliliğinin azaltılmasına yönelik önerilerini içeren bir mektubu AB Komisyonu’na da iletti.

5 ŞEHİR BELLİ OLDU

Ücretsiz toplu taşıma fikrinin ilk adımda Bonn, Essen, Reutlingen, Mannheim ve Stuttgart'ın güneyindeki Herrenberg bölgesinde pilot olarak, sınırlı bir süre için uygulanması düşünülüyor. 

Teklifte, geniş taşımacılık araçları için düşük emisyon bölgelerinin oluşturulması, elektrikli taksilerin sayısının ve genel olarak elektrikli araçlara yönelik teşviklerin arttırılması da bulunuyor. 

Almanya'daki belediyelere de gönderilen plan genel olarak olumlu karşılansa da bazı soruları da beraberinde getiriyor. Biletsiz taşımacılığı gerçeğe dönüştürmek ve yolcu sayısındaki artış hedefini tutturmak için toplu taşıma filolarının daha fazla otobüs çevre dostu araçların gerekmesi ve maliyetler öne çıkan tartışma konuları.

Alman Taşımacılık Şirketleri Birliği (VDV) verilerine göre belediyelerin toplu kamu taşımacılığından elde ettiği bilet geliri yılda 12 milyar euro civarında. Planlanan proje gerçekleşirse bunun vergi verenler üzerinde büyük bir yük oluşturacağına dikkat çekiliyor. 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 6
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde uçak biletlerini bedava yapalım thy ses ver
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Çare elektrikli ve hidrojenli araçlar.
    Cevapla
  • Abdurrahman SERDAR 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsan olmıyanlara epey kolaylık sağlanırken, İnsan sağlığı için bari MAZOTLU otomobillerin ŞEHİR İÇİNde çalışması bizde de kısa zamanda YASAKLANSIN, diliyoruz. Sıhhat kazançtan daha önce gelir, bir de CARGELL Şirketine sorulsa mı dersiniz ?
    Cevapla
  • alamancı 6 yıl önce Şikayet Et
    bizi kıskanıyorlar...
    Cevapla
  • ahmet almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    eger gercekten bedava olursa, merak etmeyin onun yerine yeni bi vergi yada her hangi birsey cikarirlar. hic affetmezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle