Süper ineğe 40 milyon dolar veriyor!

Milyarder iş adamı Bill Gates, süper inek projesi için 40 milyon dolar bütçe ayırdı.

Süper ineğe 40 milyon dolar veriyor!
Süper ineğe 40 milyon dolar veriyor!
GİRİŞ 29.01.2018 15:57 GÜNCELLEME 29.01.2018 15:57
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yıllardır dünyanın en zengin insanları listesinde en tepelerde bulunan Bill Gates, bu defa oldukça ilginç bir alana yatırım yapmayı hedefliyor. Milyarder iş adamının planı, İngiliz sığırlarını Afrika'nın zorlu şartlarında yetişmiş ineklerin genleriyle destekleyerek her ortamda yüksek verimle beslenebilen bir inek meydana getirmek.

İngiltere’de bulunan bir inek, günde ortalama 19 litre süt verebiliyor. Bununla birlikte Afrika'da yaşayan ineklerin günlük süt üretimi sadece 2 litre civarında. Bununla birlikte Bill Gates'in İngiliz ineklerin DNA'larını Afrikalı kuzenlerine nakletmek istemesinin temel amacı, Afrikalı ineklerin sert hava koşullarında İngiliz ineklerine göre çok daha uzun süre hayatta kalabilmeleri ve günlük yiyecek tüketimlerinin de daha az olması.

5-6 KAT FAZLA VERİM

Bildiğiniz gibi Bill & Melinda Gates Vakfı özellikle Afrika'daki açlık ve sağlık sorunlarının giderilmesi için yıllardır oldukça büyük meblağlarda yardımlar yapıyor. Son zamanlarda kendini iyiden iyiye bu vakfın işlerine veren milyarder iş adamı, üretilecek süper inek sayesinde Afrika'daki insanların 5-6 kat daha verimli ineklere kavuşacağını düşünüyor.

Afrika'daki yoksulluğa karşı savaşabilmenin en doğru yolunun tarım ve hayvancılıktan geçtiğini düşünen Bill Gates, 40 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı süper inek projesinin bu sebeple oldukça önemli olduğu görüşünde.

YORUMLAR 21
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Afrikalıları sömüren batı onların iyiliğini mi düşünecek? Güldürme bizi Bill
    Cevapla
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    afrikalalıları sömürüyor abd şimdide ineklerini sömürecek
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşler yaklaşık 50 yıldır genetik çalışmalar devam ediyor.son 20 yıldır büyük hız kazandı.bitki hayvan ve en sonunda insanın genetiği değiştirilerek şeytanın hedeflediği dünya hayatı tamamlanmış olacak.Allah her şeyi hakkıyla bilendir.son nefeste iman üzere alem değiştirmeyi nasip etsin.bu dünyanın nimetlerine kananlardan etmesin.hesapların görüldüğü günde boynu bükülenlerden etmesin.Hepimize söylüyorum.Dünya hayatı gelip geçici kısa asıl olan sonsuz ahiret hayatı.
    Cevapla
  • yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    buradaki mesele yardim degil. adamlar genleri degistirip yavas yavas bitki hayvan derken insan üretmek istioyrlar. klonlanmayi bir arastirin derim. bill gates hem gecmisi hemde sözde yardimlari tmamen sahte
    Cevapla
  • hashuskav 6 yıl önce Şikayet Et
    adam haberde yazmış afrikada zaten az yemek ve içecek buluyorlar hayvanlar adam neyi anlamadı ki ne verisen onu alırsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle