Dünyanın gözü önünde böyle teslim etti

Geçtiğimiz ay Nissan’ın Japonya’da ürettiği araçlarla ilgili skandalın patlak vermesi ardından şirketin CEO’su bugün gazetecilerin önünde yetkililere raporları böyle sundu.

Dünyanın gözü önünde böyle teslim etti
Dünyanın gözü önünde böyle teslim etti
GİRİŞ 17.11.2017 15:02 GÜNCELLEME 17.11.2017 15:03

Geçtiğimiz ay Japon otomobil devi Nissan, araçlarının yetki verilmeyen kişilerce son kontrolünün yapıldığının ortaya çıkması ardından 1,2 milyon aracını geri çağırmış ve Japonya’da üretimini askıya almıştı.

Yaklaşık 3 hafta üretim yapmayan Nissan Kasım ayının başında yaptığı açıklamada Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın üretilen araçlar ile ilgili nihai kontrol süreçlerinde yapılan değişiklikleri kabul ettiğini ve Fukuoka, Kanagawa ve Tochigi şehirlerindeki fabrikalarının üretime yeniden başladığını duyurmuştu.

Şirketin Başkanı ve CEO’su Hiroto Saikawa skandalla ilgili raporlarını bugün düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin önünde Japon Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Tetsuya Okuda’ya sundu.

Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Saikawa, şirketin nihai kontrolleri yapan yetkili denetmen sayısını yüzde 85 arttıracağını da duyurdu.

KAYNAK: UZMANPARA