IKBY'den 'petrol' açıklaması: Bağdat'ın teklifi...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Bağdat yönetiminin "memur maaşlarının ödenmesi" konusunda sunduğu rakamın kendileri için yeterli olmadığını açıkladı.

IKBY'den 'petrol' açıklaması: Bağdat'ın teklifi...
IKBY'den 'petrol' açıklaması: Bağdat'ın teklifi...
GİRİŞ 01.10.2017 10:47 GÜNCELLEME 01.10.2017 11:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin dün "petrol gelirlerinin kendi kontrollerine geçmesi halinde memur maaşlarını ödeyeceklerini" duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, Bağdat yönetiminin sunduğu rakamın kendileri için yeterli olmayacağını savundu.

Bakanlığın resmi twitter hesabından yayınlanan açıklamada, "Bağdat, IKBY'deki memur maaşlarının ödenmesi için 368 milyon dolar teklif ediyor. Ancak IKBY'nin aylık memur maaş gideri 732 milyon dolar." ifadesi kullandı.

IKBY'deki memur maaşının şu anda Bağdat'ın teklifinden yüzde 40 daha fazla olduğu savunulan açıklamada, maaşların Bağdat yönetimi tarafından ödenmesi halinde büyük bir kesinti yaşanacağı iddia edildi.

Bağdat'ın bir memur için aylık sadece 370 dolar ödeme yapacağı öne sürülen açıklamada, buna "Peşmerge, güvenlik görevlileri ve emekli polislerin maaşlarının dahil edilmediği" kaydedildi.

Irak Başbakanı İbadi, dün yaptığı açıklamada "IKBY'nin petrol gelirlerinin kontrol edilmesi halinde memur maaşlarının düzenli ödeneceğini" belirtmişti.

IKBY'nin 25 Eylül'de gerçekleştirdiği gayrimeşru referandum nedeniyle Irak Parlamentosu, geçen çarşamba günü bir dizi yaptırım kararı almıştı.

Irak merkezi hükümeti, Ocak 2014'ten bu yana IKBY'nin bağımsız bir şekilde petrol ihraç etmesi nedeniyle bütçeden payını ve memur maaşlarını göndermiyor.

YORUMLAR 9
  • oku yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha memurunun maaşını ödeyemiyorsun kalkıp devlet kurmaya çalışıyorsun. Yazık çok yazık.
    Cevapla
  • Haskad 6 yıl önce Şikayet Et
    Aşiretleri satın alan kazanır. Bizdeki aşiretleri de satın almaya çalıştıklarına dair haberler satır aralarında dillendiriliyor.
    Cevapla
  • Haskad 6 yıl önce Şikayet Et
    O kadar personeli doyurmak kolay değil tabii. Adamlar askerleri bile paralı yapmış. Paralı asker, parayı kim fazla verirse onun yanında olur. Hani Vatan savunması. Gönüllü askerlik veya zorunlu askerlik çağındaki insanlar nerede. Aşiret düzeni Osmanlıdan beri değişmemiş. Aşiret reisine verilen para her şeyi çözüyor. Osmanlıyı da aşiretleri satın alarak arkadan vurdu bu hainler.
    Cevapla
  • Mithat 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı bunlar beslemelik devlet kurmak istemişler.
    Cevapla
  • mohikan 6 yıl önce Şikayet Et
    kabul edelim veya etmeyelim, ırak ın ülke üzerinde bir kontrolü yok. bu bize aslında hakkımız olanı almak için imkan sağlıyor. adam okyanus ötesinden gelip alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle