Dünya devi Türkler'e emanet!

Dünyaca ünlü bankanın uluslararası birimi son dönemde Türkler tarafından yönetilmeye başlandı.

Dünya devi Türkler'e emanet!
Dünya devi Türkler'e emanet!
GİRİŞ 21.09.2017 10:47 GÜNCELLEME 21.09.2017 10:47

Profesyonel Türk yöneticilerini artık dünyanın sayılı şirketlerinde görmek mümkün. Coca-Cola’dan Western Union’a, Unilever’den BP’ye dünyanın önde gelen birçok şirketinin kaptan köşklerinde artık Türk yöneticiler boy gösteriyor.

Son dönemde listeye finans şirketleri de eklendi. Örneğin dünya bankacılık devi Citi… Tarihi 1812 yılına dayanan dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Citibank’ın 19 ülkede 3 bine yakın şubesi bulunuyor. Brand Finance’ın son çalışmasına göre dünyanın en değerli bankalar liginde 8’inci sırada yer alan Citi’nin marka değeri 27.6 milyar dolar. Bankanın toplam aktifleri ise 1.8 trilyon dolara ulaşıyor.

İşte bu dünyaca ünlü bankanın uluslararası birimi son dönemde Türkler tarafından yönetilmeye başlandı. Özellikle bankanın Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu’nun uluslararası alanda görev almasıyla kaptan köşkündeki Türkler dikkat çeker hale geldi. Bu isimlere son olarak Murat Demirel eklendi ve EMEA yani Avrupa-Ortadoğu ve Afrika Birimi’nin üst yönetimine girdi.