İran, Fransızlarla anlaştı!

Fransa merkezli enerji şirketi Total, İran ile 4.8 milyar dolarlık gaz anlaşması imzaladı.

İran, Fransızlarla anlaştı!
İran, Fransızlarla anlaştı!
GİRİŞ 02.07.2017 12:58 GÜNCELLEME 02.07.2017 16:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Petrol  bakanlığı, Fransız enerji devi Total'in yaptırımların hafifletilmesinden bu yana gerçekleşen en büyük dış ticaret anlaşmasında Pazar günü yaptığı açıklamada, İran'da bir offshore doğalgaz sahası geliştirmek için 4.8 milyar dolarlık bir anlaşma imzalayacağını belirtti.

Bakanlık sözcüsü AFP'ye verdiği demeçte, "Güney Pars'ın 11. safhasının geliştirilmesi için yapılan uluslararası anlaşma, Petrol  bakanlığı ve Total'in yöneticileri, Çinli şirket CNPC ve İranlı şirket Petroparların huzurunda Pazartesi günü imzalanacak" dedi.
Total, Kasım ayında Çin Ulusal Petrol  Şirketi (CNPC) ve İran Petroparı'nın öncü ortağı olarak İran'la ön anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre Fransız şirketi, siteyi 4.8 milyar dolarlık (4.2 milyar euroluk) bir yüzde 50.1'lik payla işletecek.

Habertürk

YORUMLAR 3
  • VÉNUS HOTTENTOTE 6 yıl önce Şikayet Et
    hodry meydane => Arap emirlikleri iran ve Filistin ile ticaret yapan katar'a karsi ambargolu yaptirimlar uygulamistir.. Arap emirlikleri yani suudlar Fransa'ya karsi yaptirim uygulasin da görelim.. Fransa tipki ABD gibi insani yardim adi altinda sivazladiklari terorist PKK=PYD=YPG silah tecizat lojistik eleman sagliyor, bölge insanin Müslümanlarin ölümüne sevebiyet veriyor.. dip not ironik => ithal ettigimiz kopyaladigimiz Laikligin kurucu efendisi Fransa iran ile arkraba çikti.. Fransa'nin Lyons kentide özel olarak egitilen Humeyni Air France hava yolu sirketiyle iran a ayak bastigi gün islam devrim devletini ilan etemesidir.. Lyons Mason Localari
    Cevapla
  • Muslim 6 yıl önce Şikayet Et
    Humeyni iran devrim orgutlenmesini fransadan beri yapmisti . Iranda pejo fabrikasi olmasi bu tür büyük anlasmalar olmasi diyet borcunun devamidir.
    Cevapla
  • burak 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım AB ve dünya bunları da ablukaya alın.
    Cevapla