Fitch, Katar'ın kredi notunu izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Katar'ın kredi notunu izlemeye aldığını duyurdu.

Fitch, Katar'ın kredi notunu izlemeye aldı
Fitch, Katar'ın kredi notunu izlemeye aldı
GİRİŞ 13.06.2017 08:34 GÜNCELLEME 13.06.2017 08:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Katar'ın yabancı ve yerli para  cinsinden "AA" olan kredi notunun "negatif izlemeye" (RWN) alındığı belirtilerek,  ülkenin kredi notunun indirilebileceği uyarısında bulunuldu.

Bazı Arap ülkeleri ile yaşadığı krizin Katar için belirsizliğe yol  açtığına değinilen açıklamada, bu durumun sürmesi halinde Katar ekonomisi ve  kredi ölçütlerinin olumsuz etkileneceği kaydedildi.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'la olan tüm kara, deniz ve  hava ulaşımını kestiğine dikkat çekilerek, Katar'ın yüksek kaynakları sayesinde  gerekli malları yine de tedarik edebileceği ancak bunun hükümet üstünde yük  oluşturacağı ifade edildi.

Katar üzerinde uygulanan izolasyonun uzun sürmesi durumunda ülke  ekonomisinin ve iş dünyasının ciddi şekilde etkileneceği vurgulandı. İzolasyonun  kamu finansmanına da olumsuz yansıyacağı bildirildi.

Petrol ve doğalgaz çıkarma faaliyetlerinin Katar'ın gayrisafi yurt içi  hasılasının yüzde 50'sini ve kamu gelirlerinin yüzde 80'ini oluşturduğu bilgisine  yer verilen açıklamada, ülke ekonomisinin hidrokarbon kaynaklara yüksek oranda  bağımlı olması ise "kredi notu bakımından zayıflık" olarak değerlendirildi.

Krizin kısa sürede çözülememesi, Katar'a karşı yaptırımların artması  veya ülke ekonomisinin olumsuz etkilenmesi durumunda Katar'ın kredi notunun  düşürülebileceği uyarısı yapıldı. Ülkenin dış ilişkilerinin normale dönmesi  halinde kredi notunun korunacağı da aktarıldı.

Fitch Ratings'ten geçen hafta salı günü yapılan açıklamada, söz konusu  krizin Katar'ın "AA" seviyesinde olan kredi notuna ve "durağan" görünümüne ani  bir etkisinin olmayacağı belirtilmişti.

YORUMLAR 10
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: bunlar hep siyasi davranışlar.. dünyalık kendinize göre bir sistem kurmuşsunuz,, hep bana hep bana cinsinden. ahmak müslümanlar yiyiyor.. ama lakin buraya kadar. artık yemezler. sen kimm,,, katar kim.... katar seni parasal olarakta parmağı ile yener. (iman kısmı hariç). imanda senden zaten çok çok önde.yazıklar olsun sizin bu hallerinize. gidince şok olacaksınız haberiniz dahi yok.
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyinizle gelin
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Katar'in Kredi almaya veya yabanci yatirimciya ihtiyaci yokki. Dünyanin en zengin ülkesine Kredi notu versen ne olur vermesen ne olur. Adamlarin dünyanin her yerinde yatirimi var. Fitch'in Katar'a degil Katar'in Fitch'e not vermesi lazim. Bu ne piskinlik? Bu ne terbiyesizlik?
    Cevapla
  • Bir vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu, köleleştiremeyince köşeye mi sıkıştırmaya çalışıyorsunuz?
    Cevapla
  • HALK 6 yıl önce Şikayet Et
    operasyonların ekonomi ayağını kredi derecelendirme kuruluşları yürütüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle