Soros'tan AB'ye uyarı! Erdoğan'ın Türkiye'si...

ABD`li yatırımcı Soros, Avrupa Birliği’nin "var oluş tehlikesi" yaşadığını ve yeniden yapılandırılması gerektiğini iddia etti.

Soros'tan AB'ye uyarı! Erdoğan'ın Türkiye'si...
Soros'tan AB'ye uyarı! Erdoğan'ın Türkiye'si...
GİRİŞ 02.06.2017 09:45 GÜNCELLEME 02.06.2017 09:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD'li ünlü yatırımcı George Soros, işlevsiz kurumları,  tasarruf politikaları ve günü geçmiş anlaşmalarla yönetilmesi nedeniyle Avrupa Birliği’nin (AB) "var oluş tehlikesi" yaşadığını söyledi.

Macar asıllı ABD’li yatırımcı Soros, Brüksel Ekonomi Forumu’nda  konuşma yaptı.

AB'yi işlevsiz olarak nitelendiren Soros, AB'nin var oluş tehlikesi  yaşadığını, önceliğin tamamen yeniden yapılandırılması olduğunu anlattı.

AB’ye azalmış olan halk desteğinin artırılması gerekliliğine dikkati  çeken Soros, "Bunun için geçmişi, ne hatalar yapıldığını ve bu durumun nasıl  düzeltileceğini değerlendirmek gerekli." diye konuştu.

Soros, AB’nin yaşadığı var oluş tehlikesinin nedeninin artan Avrupa  karşıtlığı ve hasım güçler olduğunu iddia ederek, "AB, dışarıdan Putin’in  Rusya’sı, Erdoğan’ın Türkiye’si, Sisi’nin Mısır’ı ve Trump’ın yaratmak istediği  ama yapamadığı Amerika’sı gibi hasım güçlerle sarılmış durumda." ifadelerini  kullandı.

AB’nin bu durumdan kendisini önemli reformlarla koruyabileceğini ifade  eden Soros, "2008 mali krizinden beri AB, içeride günü geçmiş anlaşmalarla  yönetiliyor. Güncel ve gelişen koşullar karşısında bu eski anlaşmalar her geçen  gün daha az etkili bir hal alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Soros, Euro Bölgesi’nin kuruluşunda  amaçlananın tam tersi bir hal  aldığına dikkati çekerek, "Kriz sonrasında Avro Bölgesi, alacaklı ve borçlu  ilişkilerine dönüştü. Borçluların ödeme yapamadığı, sorumluluklarını yerine  getiremediği, kredi verenlerin ise alacakları için koşullar dikte ettiği bir  kuruma dönüştü." diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • iyi kötü çirkin 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı yöneten 3 adamdan biride budur biri öldü zaten
    Cevapla
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu demek oluyor ki AB varlığını türkiyeye ve rusyaya borçlu, mısır buna dahil olamaz, çünkü mısır tamda ab nin isteği doğrultusunda.hangi eski anlaşmaları kastettini bilmiyoruz ama, artık çöken bir ab yi kim adam sayar da anlaşır ki? dahası sömürü düzeni bittiği için ab de bitti, bushun bosduğu abd yi de artık ferişthı gelse düzeltemez çünkü abd kendi eliyle karşı bloku oluşturud umut edem abd değil nefret edilen bir abd var, bunuda kendileri başardı
    Cevapla
  • Muzaffer 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birliği de çökecek abd de çökecek gelecek İslamın ve Türk lerindir. Gelecek kardeşliğin olacaktır.
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir alçak! Gezi Müdürü... Hasım olan AB den başkası değildir tarihten bu yana. Bu alçaklarla kesinlikle derin ilişkiler içine girilmemeli. Burnumuzu şu Avrupa Birliğine gidip sokmayalım ikide bir.
    Cevapla
  • okur 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birliği de çökecek abd de çökecek gelecek İslamın ve Türk lerindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle