Somali'den Türkiye'ye 'balık' daveti

Somali Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Iyd, ülkesinde balıkçılık sektörünün büyük potansiyel taşıdığını belirterek, "Türk balıkçılarını Somali'de avlanmaya davet ediyoruz." dedi.

Somali'den Türkiye'ye 'balık' daveti
Somali'den Türkiye'ye 'balık' daveti
GİRİŞ 02.05.2017 11:41 GÜNCELLEME 02.05.2017 12:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Somali Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Said Hüseyin Iyd, Antalya'da düzenlenen Türkiye-Afrika Tarım Bakanları Toplantısı ve Tarım İş Forumu'nun kendileri için çok verimli geçtiğini söyledi.

Afrika'nın zengin kaynaklara sahip bir kıta olduğunun altını çizen Iyd, "Türkiye tarım alanında çok gelişmiş bir ülke. Türkiye ve Afrika arasındaki ortaklık bir kazan-kazan durumudur. Bunun bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz." diye konuştu.

Iyd, Türkiye ve Somali arasında tarihi ve özel bir ilişki olduğuna değinerek iki ülke arasındaki iş birliğinde özellikle sağlık ve tarım alanlarında etkin gelişme kaydedildiğini ifade etti.

Somali ve Türkiye arasındaki ticaretin arttığını aktaran Iyd, "Geçen yıl 200 milyon dolara yakın bir ticaret hacmine ulaşıldı. Bu hacim daha da büyüyecek." dedi.

Iyd, Türk Hava Yolları'nın ülkeye kargo uçuşlarını da başlattığını hatırlatarak iki ülke arasındaki ticaret hacminin özellikle tarımsal ticaretin söz konusu uçuşlarla daha artacağını vurguladı.

'BALIKLAR YAŞLANMADAN GELİN'

Türk yatırımcılar için Somali'de önemli fırsatlar olduğuna dikkati çeken Iyd, özellikle balıkçılık sektörünün yatırımcılar için büyük potansiyel taşıdığını kaydetti.

Iyd, Somali'nin Afrika'nın en uzun kıyı şeridine sahip olduğunu belirterek, "Somali zengin balık miktarına sahip bir ülke. Dolayısıyla çok miktarda balık üretme imkanımız var. Türk balıkçılarını Somali'ye gelmeye ve balıklar yaşlanmadan onları avlamaya davet ediyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    korsanlar ne olacak
    Cevapla
  • Dadas 25 6 yıl önce Şikayet Et
    süper fikir hem o garibanlara is sahasi fabrika acilir bizde balik bolugu yasariz niye olmasin isfecten palamut ihrac ediyoruz.
    Cevapla
  • Somalili mahmud 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir SOMALILI olarak ben de Kardeş ülkeyle yapılsın diyorum bu tür ticaretler, Avrupalıların almalarındansa Türk kardeşlerime BEDAVA vereyim daha hayırlı ve daha güzeldir. Saygılarla.
    Cevapla