Trump'tan 7 maddelik imza

ABD Başkanı Trump, 2008-2009 finansal krizinin ardından getirdiği finansal regülasyonların gevşetilmesini hedefleyen başkanlık kararnamesini imzaladı.

Trump'tan 7 maddelik imza
Trump'tan 7 maddelik imza
GİRİŞ 04.02.2017 10:06 GÜNCELLEME 04.02.2017 10:10

ABD Başkanı Donald Trump, selefi Barack Obama’nın 2008-2009 finansal krizinin ardından getirdiği finansal regülasyonların gevşetilmesini hedefleyen başkanlık kararnamesini imzaladı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Trump, 2010 yılında hayata geçirilen Dodd-Frank Wall Street Reformu’nun yeniden gözden geçirilmesi için başkanlık kararnamesi çıkardı.

7 PRENSİP

Trump, kararnamesinde yönetiminin, ABD finansal sistemini “Temel Prensipler” olarak tanımlanacak 7 prensip çerçevesinde regüle edeceğini bildirdi. 

 Bu 7 prensip, kararnamede şöyle sıralandı:

"Her Amerikalının kendi bağımsız finansal kararlarını alabilecek şekilde güçlendirilmesi, şirketlerin mükelleflerin vergileriyle kurtarılmalarının önlenmesi, ekonomik büyümenin ve finansal piyasaların regülasyonların etkilerinin daha iyi analiz edilmeleri ile güçlendirilmesi, Amerikan şirketlerinin hem yerli hem yabancı piyasalarda diğer şirketlerle rekabet edebilmesinin sağlanması, Amerikan çıkarlarının uluslararası finansal regülasyon müzakereleri ve toplantılarında öne çıkarılması, regülasyonların verimli, etkili ve uygun şekilde biçimlendirilmesi ve federal finansal regülasyon kuruluşlarının hesap verebilirliklerini yeniden sağlanması."

KAYNAK: AA