Draghi: Terk eden önce borcunu ödesin

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi "Euro Bölgesi`ni terk edecek bir ülke öncelikle Birlik`in ödeme sistemine borçlarını ödemeli" dedi.

Draghi: Terk eden önce borcunu ödesin
Draghi: Terk eden önce borcunu ödesin
GİRİŞ 23.01.2017 09:48 GÜNCELLEME 23.01.2017 09:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bir ülkenin Euro Bölgesi'nden ayrılmak istemesi halinde öncelikle Birlik'in ödeme sisteminden olan alacakları ve sistemi borçları konusunda bir anlaşma sağlaması gerektiğini söyledi. 

Avrupa Parlamentosu'nda görev yapan iki İtalyan parlamentere mektup gönderen Draghi, "Eğer bir ülke Euro sisteminden ayrılım ise, bu ülkenin ulusal merkez bankasının ECB'den olan alacakları ve ECB'ye karşı yükümlülüklenin tamamen ödenmeleri gerekli" dedi. 

Target 2 ödeme sisteminden alınan Kasım sonu verilerine göre İtalya'nın Euro Bölgesi'nden ayrılma karararı alması halinde bunun faturası 358,6 milyar euro olacak. 

İtalya, İspanya ve Yunanistan'ın Target 2 sistemine karşı büyük borçları birikmiş durumda. Almanya ise sistemden 754,1 milyar euro alacaklı.

YORUMLAR 2
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bence 5 yıla kalmaz bunlar çoker bazı avrupa ülkeleri avar habeden para alıyor katkısı yok zararrı var nereye kadar veresiye çöker ben 5 yıl ömür veriyorum
    Cevapla
  • zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    sistemi ayakta tutan Almanya , diğerleri hep borçlu
    Cevapla