Umreye gideceklere müjde! Kaldırıldı

Suudi Arabistan 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için getirdiği 2 bin riyal ek vergiyi kaldırdı.

Umreye gideceklere müjde! Kaldırıldı
Umreye gideceklere müjde! Kaldırıldı
GİRİŞ 03.12.2016 15:08 GÜNCELLEME 03.12.2016 15:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, Suudi Arabistan'ın 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için getirdiği 2 bin riyal ek verginin kaldırıldığını söyledi. Aygün, bir aydan bu yana daha önce umreye gitmiş ve tekrar gitmek isteyen vatandaşlardan 2 bin riyal civarında ek bir ücret alındığını hatırlattı.

SUUDİ YETKİLİLER MÜJDEYİ VERDİ

"Dün Suudi Arabistan'dan ilgililer bizi arayıp müjde verdiler. Bu vergilerin artık alınmayacağını ifade ettiler" diyen Aygün, sistem üzerinden yaptıkları kontrollere göre birkaç gün önce, daha önce umreye gitmiş olan vatandaşların bilgileri girildiğinde karşılarına çıkan ek verginin bugün itibarıyla çıkmadığını kaydetti.

VERGİ KALKTI

Bu sene itibarıyla ek verginin kaldırılmış olduğunu ifade eden Aygün, bundan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Aygün, "Diyanet İşleri Başkanımız, bizzat bu verginin kaldırılması hususunda Hac Bakanlığı'na doğrudan bir yazı yazdı. İlgililerle görüşüldü. Bizim de buradaki Suudi Arabistan'ın Sayın Büyükelçisiyle yoğun çalışmalarımız olmuştu. Devletimizin de bu yönde çok güzel girişimleri oldu. Sonuç itibarıyla bu vergi kalktı. Vatandaşlarımız artık rahat bir şekilde, daha önce gittiğini de dikkate almaksızın müracaatlarını yapabilirler" dedi.

YORUMLAR 7
  • Durmuş55 7 yıl önce Şikayet Et
    Hac ve Um reninde TL olarak yapılmasını Diyanet İşleri Başkanlığından ,Hükumetten beklemekteyiz
    Cevapla
  • Okuyucu 7 yıl önce Şikayet Et
    Dolar ile hac ve umre Suudi Arabistan yönetiminin talebi değil. Ancak orada bütün bu hizmetlerin tükkanını açan yahudi ve mason para babalarıdır. Tükkan sahiplerini ve organizatörleri suyunun suyu taşeronların üstleri araştırılırsa ortaya çıkacaktır. İpin ucu kimde bellidir aslında. Onca paranın karşılığında berbat organizasyon. Türklere verin şu işi diyorlar ancak sittin sene vermezler.
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Dolar istemiyoruz kaldirin artik sunu hac umre gavurun parasiyla olurmu yaziklar olsun diyanete mehmet gormez bunada el atsin
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    diyanet bu konuda çok geç kaldı hükümet yetkililerine sesleniyorum fetö cü mü var bunların içinde dolardan tl ye geçiş konusunda bir açıklama dahi yapmadılar hakbuki en önce diyanetin geçmesi lazım lütfen savcılar diyanetede bir el atın hacca gidecekler umreye gidecekler neden fazla veriyorlar adamlar ne zoruluklarla biriktiyorlar o paraları.
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    TL ye gecin ve bizi dolarla uğraştırmayın, milli devlet politamıza destek ver ey diyanet ve tur şirketler..
    Cevapla
  • piyade 7 yıl önce Şikayet Et
    evet destekliyorum tl ye gecin dinayet baskanligi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle