Suudi Arabistan petrole alternatif arıyor

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Neimi, petrole alternatif bulmak için Sudan'ın başkenti Hartum'a gitti.

Suudi Arabistan petrole alternatif arıyor
Suudi Arabistan petrole alternatif arıyor
GİRİŞ 04.05.2016 14:55 GÜNCELLEME 04.05.2016 16:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Petrol ve Madencilik Bakanı Ali en-Neimi'nin Riyad yönetiminin petrole alternatifler bulmak için izlediği siyaset doğrultusunda Sudan'ın başkenti Hartum'a gittiği bildirildi.

Neimi'yi karşılayan Sudan Madencilik Bakanı Sadık el-Karuri, havaalanında yaptığı açıklamada, ziyaretin, Suudi Arabistan'ın petrole alternatifler bulmak için izlediği siyaset doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. 

Karuri, tarafların, iki ülke arasında madencilik alanındaki Atlantis 2 projesini görüşeceklerini ifade etti.

Neimi ise kardeşlik ve iş birliğine vurgu çerçevesinde yaptığı ziyaretin, ülkesinin başta madencilik olmak üzere petrol dışında yatırım yapma isteğinden kaynaklandığını dile getirdi.

Riyad ve Hartum yönetimleri, 2012 yılının Şubat ayında Kızıldeniz’in altındaki ortak bölgesel sularda maden arama çalışmaları yapılmasını öngören Atlantis 2 anlaşması imzalamıştı. 

YORUMLAR 3
  • acele edin 8 yıl önce Şikayet Et
    gelin türkiyeye sanayi hamlesine destek verin. türk arabası çıkarın mesela. inşaat ve turizm alanına girin. bankacılık yapın. dev gıda firmaları kurun yada alın sürdürün. ilaç sanayisine el atın. daha nepalım sizi. abd deki 750 nin 100 ünü tr ye çekin katlayın şansınızı
    Cevapla
  • osmanlisarayi 8 yıl önce Şikayet Et
    daha önce düşünmeniz gerekenleri şimdi mi düşünüyorsunuz.müslümanın aklı bu kadar işte.sadece paraları zevki sefa için yediniz.petrol bitse yok olacaksınız.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    müslümanın aklıyla alay etmek müslümanlığa yakışmaz. " Çünkü ferasetli müslüman Allahın nuruyla görür." (Hadisi Şerif. ) Arapların aklından önce sen müslümanlığını kontrol etmelisin
    Cevapla