Mitsubishi de skandala karıştı

Volkswagen'den sonra Mitsubishi Motors da bazı modellerinin yakıt tasarrufu testlerinde manipülasyon yapıldığını kabul etti.

Mitsubishi de skandala karıştı
Mitsubishi de skandala karıştı
GİRİŞ 20.04.2016 12:01 GÜNCELLEME 20.04.2016 12:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Otomotiv devlerinde skandalların sonu gelmiyor. Şimdi de Japon Mitsubishi Motors, bazı modellerinin yakıt tasarrufu testlerinde manipülasyon yapıldığını kabul etti. Açıklamanın ardından hisseleri yüzde 15 çakıldı. sonra Japon otomotiv devi Mitsubishi'nin

Otomotiv sektöründe skandalların ardı arkası kesilmiyor. Japon dört modelin yakıt tasarrufu testlerinde manipülasyon yapıldığını kabul etti. Başkan Tetsuro Aikawa'nın da katıldığı basın toplantısında yapılan açıklamaya göre manipülasyon 625 bin aracı etkileyecek.

Açıklamanın ardından Mitsubishi’nin hisseleri Haziran 2004’ten bu yana en yüksek düşüşü gösterdi ve yüzde 15’ten fazla değer kaybetti.

Alman otomotiv devi Volkswagen'in de geçtiğimiz yıl egzoz emisyonlarını kasıtlı olarak düşük gösterdiği ortaya çıkmıştı.

ABD'nin Çevre Koruma Müdürlüğü (EPA), Eylül 2015'te Volkswagen'in dizel motorlu araçlarına fabrika çıkışında yapılan egzoz emisyon testlerinin hatalı olduğunu açıklamıştı.

Rapor Alman otomobil üreticisine yarım milyon aracı piyasadan toplama çağrısı yapıyor, Volkswagen dizel motorlu araçlara yerleştirilen bir yazılım sayesinde aracın karbon emisyonlarını bilinçli şekilde olduğundan düşük göstermekle suçlanıyordu.

YORUMLAR 1
  • Fatih Çelik 7 yıl önce Şikayet Et
    Mitsubishi gibi bir firma eğer bu işe bulaşmışsa idda ediyorum tüm firmalar bu işe bulaşmıştır
    Cevapla