Milyarderlerin dörtte biri okulunu yarım bırakmış!

Yapılan araştırmaya göre kendi emeğiyle zengin olan milyarderlerin yaklaşık dörtte birinin eğitimlerini yarıda bıraktığı ortaya çıktı.

Milyarderlerin dörtte biri okulunu yarım bırakmış!
Milyarderlerin dörtte biri okulunu yarım bırakmış!
GİRİŞ 04.04.2016 17:26 GÜNCELLEME 04.04.2016 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg gibi teknoloji devlerini yaratan büyük isimlerin dörtte birinin öğrenim gördüğü lise veya üniversiteyi yarım bırakarak, iş hayatına atıldıkları bildirildi

Son yapılan bir araştırma kendi emeğiyle zengin olan milyarderlerin yaklaşık dörtte birinin liseyi ya da üniversiteyi yarım bıraktığını ortaya koydu.

İngiltere merkezli internet pazarlama ajansı Verve Search tarafından yapılan araştırmaya göre, aileden gelen servetleriyle değil de finans dünyasında kendi girişimleriyle başarılı olan milyarderlerin yaklaşık yarısı üniversite mezunu. Milyarderlerin yüzde 20'si yüksek lisansını tamamlamış. Doktorasını yapanların oranı ise sadece yüzde 5.

Yani Forbes'ın en zenginler listesinde yer alan milyarderlerin eğitim durumları incelenerek oluşturulan araştırmaya göre, okulunu yarım bırakanların oranı master yapanlardan daha yüksek.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg gibi teknoloji dünyasının en büyük isimleri de yüksek okul ücretlerini ödemek yerine iş hayatına giren milyarderler arasında.

YORUMLAR 1
  • doğru 7 yıl önce Şikayet Et
    belli bir dönemden sonra okul aptallaştırır insanı maalesef gerçek
    Cevapla