İngiltere'de 'AB' sancısı!

İngiltere'nin AB'de çıkıp çıkmayacağı üzerine oluşan belirsizlikle ilgili ülkenin merkezi bankası açıklama yaptı.

İngiltere'de 'AB' sancısı!
İngiltere'de 'AB' sancısı!
GİRİŞ 29.03.2016 16:15 GÜNCELLEME 29.03.2016 16:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Finansal Politika Komitesi, Avrupa Birliği (AB) referandumuna ilişkin belirsizliklerin mali istikrara dönük risk oluşturduğunu belirtti.

İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada ülkede ekonomik görünümün kasım ayından bu yana kötüleştiği belirtilirken, “Mali istikrara dair en önemli iç riskler AB üyeliği referandumu ile ilişkili.” ifadesi kullanıldı.

'Maliyetler yükselebilir'

AB referandumunun oluşturduğu belirsizliklerin mevcut kırılganlıkları artırabileceği belirtilen açıklamada, “Komitemiz belirsizliğin sterlin, spot ve opsiyon piyasaları üzerindeki olumsuz etkisini dikkate almaktadır. İleriye dönük olarak, artan ve devam eden belirsizliğin İngiliz varlıklarına yönelik yatırımcı prim riskini artırma potansiyeli bulunmaktadır. Bu durum sterlinin değer kaybını artırabilir, İngiltere’deki borçlanıcılar için finansman imkanını azaltabilir, maliyetleri yükseltebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılması durumunda risklerin yayılarak, Avro Bölgesi’nde de finans piyasalarını ve büyümeyi olumsuz yönde etkileyebileceğini altı çizildi.

Muhafazakar Parti bölündü

Başbakan David Cameron'ın, İngiltere'nin 1973 yılından beri sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götüreceğini ve ülkesinin AB'de kalmasından yana kampanya yürüteceğini açıklamasından sonra İngiliz siyasetinde hareketli günler yaşanıyor.

Muhafazakar Parti, "Başbakanın yanında duranlar" ve "karşı çıkanlar" olarak ikiye ayrıldı. Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılması AB referandumu yapılması kararlaştırıldı.

YORUMLAR 3
  • VATANIM 8 yıl önce Şikayet Et
    AB. Beter besbeter olun. TÜRKIYE duydunmu terörıstler dağılıyor.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Halk oylaması falan hikaye. Demokrasinin beşiğinde kraliçe ne derse o olur.....
    Cevapla
  • Avrupa 8 yıl önce Şikayet Et
    AB çöküşe geçicek alim gücü zayif dahada zayifliyacak üretim yok tüketim artiyor iç savaşlar cikicak maddi kayıplar krizlere sebeb olucak....
    Cevapla