`Faizleri düşürmeye hazırız`

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Weale, BOE`nin faiz oranlarını düşürmeye hazır olduğunu söyledi.

`Faizleri düşürmeye hazırız`
`Faizleri düşürmeye hazırız`
GİRİŞ 09.03.2016 09:17 GÜNCELLEME 09.03.2016 09:17

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Martin Weale, BOE'nin gelecek 2 yıl içinde faizleri artırmasının düşürmesinden daha büyük olasılık olmaya devam ettiğini, ancak ihtiyaç olması halinde faiz oranlarını düşürmeye de hazır olduklarını söyledi. 

Weale, Notthingam Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, global ekonominin finansal krizden toparlanmasının yavaşladığı ve merkez bankalarının ekonomilerini büyütmek için cephanelerinin azaldığı yönünde yatırımcılar arasında oluşan endişelere yanıt verdi.
 
İhtiyaç olması halinde BOE'nin negatif faizlerin potansiyel yan etkilerini de dikkate alarak faizleri indirebileceğini veya yeni bir tur parasal genişleme, hatta özel sektör varlıkları satın alınması gibi adımlar atabileceğini vurguladı. 

Weale, "Daha fazla varlık alımı için önemli oranda alan var, faiz oranlarını yüzde 0,5'nin altına indirmenin önündeki engeller de artık geçerli değil. Faizini yüzde 0,5'in altına indirmek için alan daha uygun hale geldi" diye konuştu.