Rusya'nın kararına İran'dan karşı açıklama

Düşen petrol fiyatlarıyla köşeye sıkışan Rusya'nın üretimi dondurma hamlesi İran tarafından kabul görmedi.

Rusya'nın kararına İran'dan karşı açıklama
Rusya'nın kararına İran'dan karşı açıklama
GİRİŞ 17.02.2016 09:49 GÜNCELLEME 17.02.2016 11:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Rusya, Suudi Arabistan, Katar ve Venezuela'nın petrol üretimini 11 Ocak seviyesinde dondurma kararı hakkında İran'da açıklama geldi. İran'ın OPEC Büyükelçisi Mehdi Asali, Tahran'ın petrol üretimini, 2012'de başlatılan uluslararası yaptırımlar öncesindeki pazar payını geri kazanan kadar artırmaya devam edeceğini söyledi.

'Mantıklı değil'

İran'da yayınlanan Şark gazetesine konuşan Asali, "Tahran'ın petrol üretim seviyesini dondurması mantıklı değil" diye konuştu.

RUSYA'NIN HAMLESİ BOŞA ÇIKABİLİR

Asali, 2011 yılından bu yana üretimlerini artıran üretici ülkelerin şimdi üretimlerini kısarak fiyatlarda toparlanmaya destek vermeleri gerektiğini vurguladı.

'Sınırlama planımız yok'

Öte yandan İran Petrol Bakanlığı'ndan adı açıklanmayan bir yetkili ise İran'ın üretimindeki artışı frenleme yönünde bir planı olmadığını söyledi.

Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino'nun bugün Tahran'da İran ve Irak petrol bakanları ile yapacağı toplantı öncesinde değerlendirmede bulunan yetkili, "Yaptırımlar öncesindeki üretim seviyemize geri döneceğimizi açıkça ortaya koyduk" diye konuştu.

'Çöküşün sorumlusu Suudi Arabistan'

İranlı yetkili, "Bize uygulanan yaptırımlar döneminde Suudi Arabistan'ın üretimini 1 milyon varil/gün artırdığını herkes biliyor. Petrol fiyatlarındaki çöküşün sorumlusu Suudi Arabistan ve üretimlerini artıran Körfez ülkeleridir" dedi.

Yetkili ayrıca, Venezuela Petrol Bakanı'nın Tahran'a üretimin dondurulması kararından muaf olması veya üretimini ılımlı bir şekilde artırması önerileri sunabileceği konusunda bilgileri olmadığını da ifade etti.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 20
  • HEDEF2023 8 yıl önce Şikayet Et
    birbirinizi yiyin insaallah
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    iran ve rusya asla biribirine karşı gelemez.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi birbirine düşecek. Hepsini şu an biraraya getiren menfaat ilişkisi. Menfaat de bir yerde mutlaka çakışacak ve birbirlerine girecekler. Biz de oturup seyredeceğiz. Tek menfaat gütmeyen, Allah C.C. rızasını gözeten biziz.
    Cevapla
  • gerçek 8 yıl önce Şikayet Et
    İran, rusyanın güvenilecek bir ortak olmadığının gayet bilincinde ama şuan bölgedeki çıkarlar örtüştüğü için yan yana duruyorlar o kadar. yoksa iran rusyanın kendisini bir koz olarak bölgede kullandığının gayet bilincinde. Merak etmeyin iran dünkü siyaset değil yüzyılların siyaset tecrübesi olan bir ülke boşa acem oyunu demiyorlar. ingilizlerin nasıl siyaseti meşhur ise iranın da bir o kadar.
    Cevapla
  • vitindiş 8 yıl önce Şikayet Et
    İran gün gelecek Rusya'ya öyle bir kazık atacak ki tüm Suriye'nin ahı Putin'in suratında patlayacak. Acem bu, oyun yapmadan duramaz, yılan gibi ısırmadan akrep gibi sokmadan duramaz! Daha durun çatışma alanları öyle fazla ki bu daha başlangıç!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle