Ruslardan Türkler için yüzlerce dilekçe

Putin'in yaptırım kararlarına rağmen, Rusya'da birçok firma Türk firmalarıyla çok sayıda anlaşma yapmak istedi.

Ruslardan Türkler için yüzlerce dilekçe
Ruslardan Türkler için yüzlerce dilekçe
GİRİŞ 13.02.2016 17:27 GÜNCELLEME 13.02.2016 17:35
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanlığı, 1 Ocak tarihinde Türkiye'ye yönelik yaptırımların yürürlüğe girmesinden sonra Rusya hükümeti önüne Türk firmalarıyla yapılmak istenen yüzlerce yeni anlaşmanın onay için konduğunu duyurdu.

Moskova'da ilginç açıklamayı Rusya Ekonomi Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev yaptı. Türkiye'ye yönelik yürürlüğe giren yaptırımlara rağmen bir çok Rus kamu ve özel kuruluşun muadil ürün ve hizmet bulmakta zorlandıkları için yine Türk firmalarıyla çok sayıda anlaşma yapmak istediklerini söyledi.

''ONAY VERMESİ LAZIM''

Hürriyet'te yer alan habere göre Rusya hükümetinde yaptırımları denetlemekle görevli hususi komisyonun önüne onay veya ret cevabı alınması için yüzlerce yeni anlaşmanın konduğunu belirten Bakan yardımcısı Lihaçev, “1 Ocak'tan sonra alınan yaptırım kararlarının ardından Türk şirketleriyle iş yapmak için yüzlerce izin talebi geldi. İrili ufaklı şirketler Türklerle iş yapmak için izin istiyor. Hükümet komisyonu tüm bu başvuruları değerlendirecek. Alınacak kararları hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 17
  • Karakter 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunun altinda bizim yaptirimlarimizi kaldiralim tarzi bi oyun olabilir suan rus tirlarina kota koyduk ondan sonra boyle bi basvuru olmasi enteresan rus firmalari urunlerimizi avrupaya en guvenli olarak turkiye uzerunden gonderiyoruz talebi olabilir bu..
    Cevapla
  • deep..impact 8 yıl önce Şikayet Et
    ben her zaman yazarım söylerim 7 gün 24 saat gece gündüz çalışacaksın ureteceksin boooLL üretim çeşitli alanlar,da sen Dünya,ya değil Dünya ülkelerine kendine bağımlı yapacaksınn,ki işte bu gibi durumlar,da hiç 1 ülke haddini aşamaz...,,her alanda ama her alan,da ne kadar güçlü.,dirayetli.,istekli.,azimli cesur olursan sayginligin o derece artaaarrr...,NOOKTAAA...,,,
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Biraz gerçekci olun. Rusyanın en büyük gelir kaynağı silah ve uyuşturucudur. Bu sektörlerden kazandığı para zaten devasa. Türkiye'de iyi pazar rusya için ama olmassa olmaz da değil.
    Cevapla
  • Fiko 8 yıl önce Şikayet Et
    Elbette Türkiyeyi savunuyorum ama düzeltmeler yapmak istiyorum.St. Petersburg'da yaşıyorum 6 TL dediğin domates lüks market tezgahındakiler burda pazardan yada manavdan alırsan en fazla 125 Ruble o da 3.75 TL filan yapar. Burda en çok tüketilen Domates türü zaten çinden gelen. Fakat burda Türkiye gibi etin kilosu 50 TL değil. Benim aldığım Dana etinin kilosu 800 Ruble ortalama 24 TL Doğalgazı da halka devlet ücretsiz veriyor. Burda halk zaten çok ucuza yaşıyor. Türkiye gibi ekonomik şartları ağır değil. Zaten o yüzden de en fakiri bile Türkiye ye her yaz tatile geliyor.
    Cevapla
  • Serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle rusya zaten bi çok sektörde dünya lideri konumunda en kötü zamanında bile dolar rezervi akıl almaz durumda. Rusyaya mal satmak için sırada bekleyen bi çok ülke var. 6 yıl moskovada çalıştım. Bu kadar abarttığınız gibi Türk malı düşkünü değiller. Aramızdaki sertlik ekonoik açıdan bize çok zarar verdi.Ama Rusya'da en ufak bi etki dahi etmedi. Senin sebzen olmaz diğerininki olur.
    Cevapla
  • Şenol 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi petrol doğalgaz olmadığı içinde çok şanslı yoksa bu düşük fiyat yüzünden ekonomik sıkıntı yaşayabilirdi
    Cevapla
  • style 8 yıl önce Şikayet Et
    domatesin tanesi 6 liraya geliyor rusyada.toz kondurma ama ruscuda olma.
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nin gelir kaynagi Silah ve uyusturucu olabilir fakat bu ulkede yasayan halk uyusturucu ile beslenmiyor
    Cevapla
  • sinem 8 yıl önce Şikayet Et
    soysuz yap bakalım yatırım tek başın akalırsın geberir gidersin kendi ihtirasların için büyük oynuyosun ejnebi seni
    Cevapla
  • Muş lu 8 yıl önce Şikayet Et
    El mahkûm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle