Euro Bölgesi büyüme ivmesini korudu

Euro Bölgesi, küresel piyasa kargaşanın 2016 görünümünü baskılamasına karşın ivmesini korudu.

Euro Bölgesi büyüme ivmesini korudu
Euro Bölgesi büyüme ivmesini korudu
GİRİŞ 12.02.2016 13:47 GÜNCELLEME 14.02.2016 12:04

Euro Bölgesi ekonomisi, küresel piyasa kargaşasının 2016 görünümünü baskılamasının etkisiyle bölge içerisinde farklılıklar olmasına karşın 2015 yılı sonunda ivmesini korudu.

Almanya, bölgenin yüzde 0.3'lük dördüncü çeyrek büyümesine öncülük etti. İtalya büyümesi yüzde 0.1'e düşerek yılın en düşük büyümesini gerçekleştirdi. Yunanistan resesyona girdi.

AMB'NİN YENİ BİR TEŞVİK PAKETİNE İHTİYACI VAR MI?

Bölge ekonomisine ilişkin son sağlık kontrolü, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) büyümeyi korumak ve enflasyonu canlandırarak yüzde 2'lik hedefe yaklaştırmak adına yeni bir teşvik paketine ihtiyaç duyulup duyulmayacağını değerlendirmesi oldu. AMB Başkanı Mario Draghi, piyasa volatilitesi, petrol fiyatlarındaki düşüş ve zayıflayan küresel üretime ilişkin yeniden güçlenen endişeleri göz önünde bulundurarak, merkez bankasının gerekli tüm araçlara sahip olduğunu ve politikayı tekrar rayına oturtmak için kullanmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Jefferies International Ltd. Avrupa baş ekonomisti David Owen, “GSYİH verisine duyulan heyecan düşük. Şu anda piyasaların durumu, özelliklede bankacılık sektörünün defter değerinin altında işlem görmesi çok daha fazla dikkat çekiyor. AMB, algıyı iyimsere çevirmeye çalışacaktır” dedi.