İsrail'den Türkiye için flaş 'doğalgaz' açıklaması

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, doğalgazı Türkiye üzerinden ihraç etmek istediklerini açıkladı.

İsrail'den Türkiye için flaş 'doğalgaz' açıklaması
İsrail'den Türkiye için flaş 'doğalgaz' açıklaması
GİRİŞ 29.01.2016 03:58 GÜNCELLEME 29.01.2016 04:54
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs, Doğu Akdeniz'den çıkan doğalgazı Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya sevk etmek için dün Lefkoşe'nin Rum kesiminde masaya otururken, aynı saatlerde İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'den Rumlarla Yunanlıları kızdıracak bir açıklama geldi.

Jerusalem Post'un haberine göre, Lefkoşe'deki üçlü toplantıya katılmak üzere bindiği uçakta gazetecilere açıklama yapan Steinitz, ülkesinin doğalgazı hem Türkiye hem de Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ihraç etmek istediğini belirttikten sonra, ''Ancak Türkiye'ye boru hattı inşa etmek Kıbrıs ve Yunanistan'a inşa etmekten çok çok daha ucuz'' dedi.

Lefkoşa'da bir araya gelen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Rum Kesimi lideri Nicos Anastasiades, Doğu Akdeniz'deki doğalgazın Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ihraç imkanlarının araştırılması için ortak bir komite kurulmasını kararlaştırdı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    aslında israil hain bir devlet ama devletler çıkar ilişkileri üzerine çalışır. AKP israille anlaşmalı ama taviz vermeden. hep hainlik yaparlar diyerek temkinli de olmalı. ama israille ticaret iyiye gidince göreceksiniz hürriyet milliyet RTE için ne iyi adam diye yazacaklar. Etraf çepeçevre çevrili en azından bir kaç boşluk oluşturmalı ki pkk hdp gibiler imha edilsin
    Cevapla
  • yasemin yasemin 8 yıl önce Şikayet Et
    demek ki neymiş "ülkeler arasında dostluk yok, karşılıklı çıkar iilişkisi var..
    Cevapla
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    kimin doğal gazını kime satıyorsunuz ?
    Cevapla
  • faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    aman kalsin bize bulasmayin...
    Cevapla
  • Elazizli 8 yıl önce Şikayet Et
    İsraille ticari anlamda bi anlaşma yapılsın 3 kişilik bi ailem var akp o 3 kişiyi kaybeder buda böyle biline...sülalemi söylemiyorum bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle