Petroldeki düşüş Kürtler'i de vurdu!

IKBY Başbakanı Barzani, petrol fiyatlarındaki düşüşten "kötü" etkilendiklerini belirterek, ekonomik anlamda yalnız olduklarını ifade etti.

Petroldeki düşüş Kürtler'i de vurdu!
Petroldeki düşüş Kürtler'i de vurdu!
GİRİŞ 21.01.2016 08:09 GÜNCELLEME 21.01.2016 08:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, IKBY'de ekonomik  durum ve krizin ortadan kaldırılması, memur maaşlarının tam olarak ödenmemesini  ele almak ve halkın taleplerine cevap vermek için Barzani'nin bakanlar kurulu  üyeleri ve bölgedeki il valileri ile bir araya geldiği belirtildi.
 

Açıklamada Barzani'nin, "Ekonomik kriz sadece bizim bölgede değil  gelirleri sadece petrol üzerinden olan tüm ülkeleri kötü şekilde etkiledi. Bu  krizin içerisinde çok büyük ülkeler de vardır ancak piyasalarda meydana gelen  düşüşten en çok Kürdistan bölgesi zarar gördü" ifadesine yer verildi.
 
Konomik krizin IKBY'de neden daha fazla hissedildiğine de değinen  Barzani, şunları belirtti:
 
"Krizler peş peşe geldi. İlk önce Irak merkezi hükümeti anayasal  hakkımız olan bütçemizi ve memur maaşlarını kesti. Ardından terör örgütü DAEŞ'in  bölgedeki terörü ve milyonlarca iç göçmenin bölgeye akın etmesi, durumu çok çetin  bir hale getirdi. Bu krizlerin üstüne bir de dünya piyasasında petrol  fiyatlarında meydana gelen ciddi düşüş, Kürdistan bölgesinin ekonomik durumu  üzerinde çok kötü bir etki yarattı. Gelirlerimiz az, giderlerimizin ise çok fazla  olduğu ortaya çıktı."
 
Barzani
, "Daha önce 1991 yılından bu yana böyle bir ekonomik kriz  meydana gelmemişti. Bu yüzden hükümetin gelirleri çok iyi bir şekilde kullanması  gerekiyor. Kürdistan bölgesi para basacak veya tek başına borç alması gibi bir  durumu yok. Dünya adına terör örgütü DAEŞ ile en ön cephelerde savaşırken  ekonomik anlamda yalnızız" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 12
  • Hothot 8 yıl önce Şikayet Et
    Yenı yuzyılın en buyuk kazancı su olacaktır SU .1910 larda suylan çalısan motor uretıldı daha sonra 1940 larda petrol bulununca suyu devre dısı bıraktılar
    Cevapla
  • baba böyledir 8 yıl önce Şikayet Et
    demek ki petrol karın doyurmuyor, şimdi birileri türkiyeden yardım kampanyası dese, eski zaman gibi 1000 kg kömürün 200 kgsini gönderelim, para toplayalım dese, kobaniyi kurtardık memleketi hendek yaptılar, 200 den fazla şehit yaşadık, ilk yardım edecek olunun elini ben kırarım okumuş bir aydın oğlu aydın olarak, hadin başka kapıya. (iyi dost altından değerlidir efendiler bilin bunu)
    Cevapla
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Geberin beter olun. Bu devlet kurma işleri öyle Kürt siyasetçilerinin hendek kazarak 3 tane soysuzu kandırarak Vatanlarına ihanet ettirmeleri ile olmuyor.Önce Devleti yönetebilecek, Dünya ülkeleri ile her anlamda (ekonomik-siyasi) mücadele edecek Kafalı,bilgili,becerikli Cesaretli insanları olacak.Sizde yok ki.Siz sadece hendek kazın,kalleşçe uykuda adam öldürün,bebekleri,kadınları öldürün,elektriği,suyu,akaryakıtı çalın,sigara uyuşturu kaçakçılığı yapabilirsiniz.Sizi Türk'ler gibi yönetecek Devletlere ihtiyacınız var.Oturun oturduğunuz yerde.Nankörlük yapmayın.
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    hahah ağlaşın lan ağlaşın...İslam düşmanları ile kol kola girdiniz müslümanların kanlarını döktünüz.İsrail size yardım edene kadar ağlaşın
    Cevapla
  • ateş 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz petrollen adam olcanızımı sandınız tek dostunuz türklerdi onuda kaybettiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle